Hirdetés

Hiába dübörög a játékipar, az Activision Blizzard állások százait szünteti meg

|

Sőt még egy kirendeltséget is felszámol a Call of Duty és a World of Warcraft kiadója.

Hirdetés

Bár a cég terveit jól ismerő források azt állították, hogy az európai érdekeltségeinek átszervezésére készülő Activision Blizzard a Versailles-i irodáját részben Londonba költözteti, a jelek szerint elállt ettől a szándékától, mert inkább teljes egészében felszámolja. A módosítás hátterében a Brexit, valamint a Covid19 okozta világjárvány állhat.

Hirdetés

A főként marketingtevékenységet végző, valamint ügyféltámogatással és lokalizációval foglalkozó kirendeltség másfél éve még mintegy 400 főnek adott munkát. Hogy most épp hányan dolgoznak ott, illetve közülük kinek ajánlanak fel más részlegnél pozíciót, arról a hírt szállító Bloomberg sem tud, de azt azért fontos megjegyezni hogy a francia törvények jobban védik a munkavállalókat, mint az amerikai vagy épp a magyar jogszabályok, ráadásul ott a képviseletük (értsd: szakszervezet) is jóval életképesebb és hatékonyabb.

A Gamasutra megkeresésére válaszolva az Activision Blizzard képviselője közölte, hogy az átszervezés célja a tehetség és a tapasztalat eredményesebb hasznosítása, valamint a versengő természetű, gyorsan változó, digitális fókuszú iparág igényeihez való alkalmazkodás. A cég ígérete szerint minden segítséget megkapnak az alkalmazottak.

Az Activision Blizzard hagyományosan az ünnepi szezont szokta megnyomni, és ez idén sem lesz másként. Október 2-án debütált a Crash Bandicoot 4: It's About Time, ezt követi november 13-án a Call of Duty: Black Ops - Cold War, majd elvileg még az év vége előtt a nemrég elhalasztott World of Warcraft: Shadowlands kiegészítő.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)