Hirdetés

Hiába ellenezte a Valve, az Apple kérésére mégis meg kell mondania, mennyi pénzt hozott 436 játék a Steamen

|

Az Apple-nek minderre az Epickel való jogi csatájához van szüksége.

Hirdetés

Egy kaliforniai bíróság szerdán arra utasította a Valve-et, hogy 2017-ig visszamenőleg szolgáltasson az Apple számára Steamen keresztüli értékesítési adatokat 436 olyan PC-s játékhoz, ami az Epic Games Store kínálatában is elérhető, írja a The Verge.

Az Apple ezen túlmenően még több adatot kérvényezett eredetileg, például éves bevételi számokat a Steamhez, az azon fellelhető minden alkalmazás nevét vagy hogy azok mettől meddig voltak elérhetők. Ahogy arról korábban írtunk, a Valve egy február 18-i dokumentumban ellenezte az Apple idézését, mondván, túl sok adatról van szó, és mindez súlyos terheket is jelentett volna a cég számára.

Hirdetés

Thomas Hixson bíró azzal indokolta az Apple-nek kedvező döntését, miszerint a Valve semmi egyébbel nem tudta alátámasztani, csupán jelzőkkel, hogy mit is jelentenek ezek az általa hangoztatott terhek. Eközben az Apple igazolta, tényleg szüksége van az információkra, hogy bizonyítékot szerezzen piaci és versennyel kapcsolatos vitáinak alátámasztására - utalva ezzel természetesen az Epickel való jogi csatározásaira, melyek a Fortnite App Store-ból történt tavaly nyári törlésével indultak.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)