Hirdetés

Hiába tiltották be Belgiumban a loot boxokat, szinte semmi sem változott

|

Egy friss kutatás megmutatta, hogy hiába a loot box tilalom Belgiumban, nagyon sok játék továbbra is büntetlenül árulja őket az országban.

Hirdetés

Néhány évvel ezelőtt hatalmas port kavart, amikor a belga kormány hivatalosan bejelentette, hogy a szerencsejáték jellege miatt illegális a loot boxok pénzért való árusítása a játékokban, de most egy friss kutatásból kiderül, hogy hiába a tilalom, nagyon sok kiadó következmények nélkül tudja figyelmen kívül hagyni a szabályzást.

Leon Y. Xiao kutatásában a 100 legnagyobb bevétellel rendelkező iPhone játékot vizsgálta meg és azt találta, hogy ezeknek a 82%-a még most is pénzt keres "véletlenszerű monetizáción" keresztül, illetve ezen játékok 80%-a 12 éves kortól játszható, ami azt jelenti, hogy gond nélkül hozzáférhetőek azon célközönség számára, akiket az eredeti törvény alapvetően védeni probált a szerencsjáték veszélyeitől.

Hirdetés

Bár a legnagyobb, leginkább széles körben ismert kiadók odafigyeltek arra, hogy az országban máshogy kezeljék a loot boxokat, úgy tűnik, hogy nem igazán tudja az ország az egész játékiparral betartatni a szabályozást (ami persze valahol érthető, ha figyelembe vesszük, hogy hány új játék jelenik meg hetente minden platformon), Xiao kutatása pedig ki is jelenti, hogy ilyen formában a törvény hamis biztonságérzetet ad mind a szülőknek, mind pedig a törvényhozóknak.

Nyilván felvetődik az a kérdés is, hogy vajon mennyire tudná megakadályozni a szerencsejáték-függőséget egy ilyen törvény, de amíg nincs egyértelműen betartva ez a szabály, addig nem tudunk tényleges, megbízható következtetéseket levonni vagy megfelelően összehasonlítani az eredményeket olyan országokkal, ahol nincs ilyesfajta szabályozás.

A GS már a TikTokon is vár

Hírek, érdekességek, tippek, ajánlók, unboxing, hardveres videók, minden, ami 1-2 percbe belefér. Kövess minket TikTokon is!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)