Hirdetés

Hiába tűnt érdekesnek, anélkül áll le ez az ingyenes játék, hogy elkészült volna a teljes változat belőle

|

2021 tavaszán debütált a korai hozzáféréssel elérhető Scavengers, de már akkor is látszott, hogy nem ez lesz a következő PUBG.

Hirdetés

Attól, hogy valami ingyenes, még nem biztos, hogy népszerű is lesz - a játékosok rendesen megválogatják, mire fordítanak időt. A Scavengers fejlesztői először csak azokat engedték be, akik Twitch közvetítéseket nézve szereztek kódokat, így a nézők száma alapján látszólag sokakat érdekelt a PvPvE battle royale játék, de amikor kitárták a kapukat, valahogy elmaradt az érdeklődők özönlése.

2021 májusában a SteamCharts adatai szerint még volt olyan pillanat, amikor 16712-en játszottak egyszerre, de júniusra az egy időben aktív játékosok száma 1819-nél tetőzött, aztán már csak egyszer, 2021 novemberében ment 1000 fölé. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a játék az Epic Games Store-ban is elérhető volt, de nem gondoljuk, hogy sokan választották azt a változatot.

Hirdetés

Utoljára márciusban érkezett egy nagyobb frissítés, minek hatására néhányan visszatértek, de azóta semmilyen új tartalom nem jött. A játékosszám láthatóan zuhant, 2022 júniusa óta nem volt olyan perc, amikor 100-nál többen voltak aktívak.

A fejlesztők kénytelenek voltak belátni, hogy ez így már nem fenntartható, így 2022. december 16-án leállítják a szervereket, nem folytatják a Scavengers fejlesztését. A csapat valami máson fog dolgozni, amiről egyelőre még nem osztottak meg részleteket.

Az Improbable berkein belül a játékkal foglalkozó Midwinter Entertainmentet egyébként idén tavasszal a Behaviour Interactive vette meg, így abszolút várható volt,  hogy ez vár majd a projektre. 

A GS YouTube csatornája csak rád vár!

Videótesztek, magyarázók, érdekességek, beszélgetések, livestreamek, végigjátszások, magyar feliratos előzetesek.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)