Hirdetés

Hiába voltak nagy balhék, állítólag nem lett sokkal jobb a helyzet a Ubisoftnál

|

Egy friss jelentés szerint a cég továbbra sem küzd eléggé a mérgező légkör és a hatalommal való visszaélések ellen.

Hirdetés

A Ubisoft számára a tavalyi év leginkább a botrányokról szólt. A #MeToo mozgalom ugyanis elérte a közel 16 ezer főt foglalkoztató játékfejlesztő céget, s egy sor alkalmazott számolt be szexuális visszaélésekről, a nők hátrányos megkülönböztetéséről, vagy úgy általában a vezetőség által teremtett mérgező légkörről.

A családi vállalkozásként alapított Ubisoft igyekezett elébe menni a botrány eszkalálódásának, ezért több fejestől is megváltak, felkértek egy külsős céget a problémák kivizsgálására, valamint létrehoztak egy weboldalt a visszaélések jelentésére. Az utóbbi hónapokban úgy tűnt, hogy a lépések célt értek, a Ubisoft legalábbis egy ideje már nem a belsős problémák miatt szerepelt a hírekben.

Hirdetés

Most azonban ismét fellángolt a téma, miután a francia Le Telegramme nemrég publikált jelentése arról számolt be, hogy a színfalak mögött valójában nem történt jelentős változás a játékfejlesztőnél. A lap a Ubisoft szociális és gazdasági bizottságának tagjára hivatkozva azt írja, hogy a problémás esetek eltussolásában szerepet játszó HR-esek például mind a helyükön maradtak. A vállalat globális HR-ért felelős vezetője, Cecile Cornet ugyan távozott, ám a belsős forrás szerint a helyébe lépő Anika Grant személyétől sem várható komoly irányváltás.

A Le Telegramme egy másik "besúgója" pedig azt állítja, hogy a Ubisoft még mindig elszántan véd egy sor vezetőt, akiket valamilyen módon kapcsolatba hoztak a visszaélésekkel. A cikk itt Florent Castelneracot, a Ubisoft Nadeo első emberét, illetve Hugues Ricourt említi, aki ugyan már nem a Ubisoft Singapore igazgatója, de továbbra is a vállalatnál maradt.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


A tavalyi fogadkozások tükrében nem kevésbé kínos az a vád sem, mely szerint a cég változatlanul elzárkózik az alulról érkező ötletek befogadásától, meg sem hallgatva például a több nő alkalmazását, vagy a hatékonyabb megelőzést célzó dolgozói javaslatokat.

"Érzékeljük, hogy [a vezetőség] nagyon szeretné már maga mögött hagyni a tavalyi nyár krízisét, mivel a történtek kockázatot jelentenek a csoport tartósságára. A [megelőző] képzést viszont rendszeresen meg kellene újítani, és az új alkalmazottak figyelmébe ajánlani. Ezzel a kéréssel azonban eddig nem foglalkoztak."

-mondja a Le Telegramme belsős forrása.

A VG247 megkereste a Ubisoftot, hogy reagáljon a francia lap jelentésére, a vállalat azonban határozottan tagadja a felhozott állításokat. A lapnak reagáló szóvivő szerint a cég jelentős átalakításokat hajtott végre a szervezetében, a belső folyamataiban és a procedúrái előírásaiban, hogy egy "biztonságos, befogadó és tiszteletteljes" légkört teremtsenek a munkatársaknak.

A Ubisoft a már említett problémabejelentő weboldalt, a személyi változásokat, a külső partnerrel végzett nyomozást és a dolgozói továbbképzéseket hozta fel példaként. Külön is kitértek a HR-t érintő vádakra: itt is teljesen megújult a munkafolyamat, amit szerintük Anika Grant HR-vezetői, valamint Raashi Sikka diverzitásért és befogadásért felelős vezetői kinevezése is jelez.  

"Ezek a konkrét lépések rámutatnak azokra a mélyreható változásokra, melyek a vállalat minden szintjén történtek". -mondja a Ubisoft. "További kezdeményezések is folyamatban vannak, amiket a következő hónapok során hajtunk majd végre. Elkötelezettek vagyunk a kultúránk és az értékeink hosszú távú megerősítése mellett, hogy a Ubisoft minden csapattagját meghallgassák, tiszteljék és értékeljék a munkahelyén."

A vállalat tehát egyelőre mindent kikér magának, a MeToo mozgalom viszont eddig remekül demonstrálta a lassú víz partot mos elvének erejét, így korai lenne kizárni, hogy később további fordulatokat vesz az ügy.

A Ubisoft történetéről itt tudhattok meg többet:

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)