Hirdetés

Hivatalos: a Sony levette a PlayStation Store-ból a Cyberpunk 2077-et

|

A közlemény szerint a játékban túl sok hiba van, így egyelőre felfüggesztették az értékesítését, sőt mindenkinek visszaadják a pénzét, aki kéri.

Hirdetés

Egyre nagyobbra duzzad a Cyberpunk 2077 megjelenése körüli botrány, melyet valószínűleg nem felejtünk el egyhamar. A játék sajnos jelenleg kifejezetten hemzseg a bugoktól, az alap PS4-es és Xbox One S-es verziók pedig már-már a játszhatatlanság határát súrolják. A stúdió is elismerte, hogy nem fordítottak kellő figyelmet ezekre a verziókra.

Ennek következtében a CD Projekt Red kijelentette, hogy a játék után vissza lehet kérni a pénzt, de ezzel az opcióval sincs minden rendben, és alapvetően lutri, hogy visszakapjuk-e a pénzünket a játék után. Eddig a PS4 tulajok számára volt a legnehezebb pénzvisszatérítést igényelni, most azonban ez megváltozik: a Sony levette boltjából a játékot és mindenkinek visszaadja a pénzét.

Hirdetés

A Cyberpunk 2077 az idei év egyik legjobban várt játéka volt, ilyen cím esetében még szinte sohasem fordult elő, hogy az egyik platform gyakorlatilag felfüggessze az árusítását. Márpedig a Sony Interactive Entertainmentnél most pontosan ez történt:

"A SIE a vásárlók magas szintű elégedettségére törekszik, szóval teljes pénzivsszatérítést kínálunk mindazoknak, akik megvásárolták a Cyberpunk 2077-et PlayStation Store-on keresztül és vissza szeretnék kapni a pénzüket. A SIE emellett további értesítésig eltávolítja a Cyberpunk 2077-et a PlayStation Store-ból."

A játék valóban rossz állapotban jelent meg, de ilyen következményekre valószínűleg a CD Projekt Red sem számított. Korábban többen kezdték hibáztatni a Sonyt és az Xbox-ot, amiért hagyták, hogy egy ilyen hibás játék jelenjen meg a konzoljaikon. A lengyel csapat akkor azt mondta, hogy övék a felelősség, mert a stúdiók megbíztak bennük, hogy a startig kijavítják a nagyobb hibákat.

Ez nyilvánvalóan nem történt meg és a Sony a jelek szerint utólag sem rest cselekedni - illetve nagyon úgy tűnik, hogy ezt a döntést tulajdonképpen a CDRP-ral együtt, a stúdió kérésére hozták meg, gyakorlatilag ez volt az ára a visszatérítésnek. A dolog igazából teljesen logikus, hiszen a Sony csak akkor ad vissza pénzt, ha a termék selejtes, a játék játszhatatlan. Ha pedig valami játszhatatlan, akkor értékesíteni sem lehet, nem maradhat fent a PS Store-ban. Aki vissza szeretné kapni a pénzét a digitálisan vásárolt PS-es példánya után, az ezen a linken indíthatja el az ügyintézést. A CD Projekt illetékesei a következő nyilatkozatot tették:

"A teljes pénzvisszafizetéssel kapcsolatos döntésünket a Sony Interactive Entertainmenttel folytatott megbeszélésünket követően hoztuk meg azon játékosokra vonatkozóan, akik megvásárolták a Cyberpunk 2077-et a PlayStation Store-on keresztül, és jelenleg visszatérítést igényelnek. A PlayStation Store-ban korábban digitálisan megvásárolt játék minden példánya elérhető marad a vásárlók számára. A játékosok továbbra is megvásárolhatják a játék fizikai verzióit a kiskereskedelmi egységekben és üzletekben. Minden verzió, legyen az digitális vagy fizikai, továbbra is támogatást és frissítéseket kap a cégtől."

Mindenképp mérföldkőnek számít a lépés, ugyanis egyértelmű üzenet ez a nagy kiadók felé: mindegy mennyire várják a játékodat, ha félkészen adod ki, annak következményei lesznek. Reméljük, a Sony ezt más stúdiókkal szemben is alkalmazza majd (a Ubisoft és a Bethesda például szintén előszeretettel ad ki bughalmaz játékokat), de nem szabad elfelejteni, hogy mindehhez a kiadókra is szüksége van, és a legtöbb stúdió esetében nincsenek olyan hiú ábrándjaink, hogy ők is levetetik saját címeiket hasonló hibák miatt.

A CD Projekt Red azt ígéri, hogy egy januári és egy februári nagy patchcsel minden komolyabb problémát kigyomlálnak a játékból. Ha ez megtörténik, akkor jövő év elején valószínűleg visszakerül a PS Store-ba a játék.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)