Hirdetés

Hivatalos állásfoglalást kaptunk a Call of Duty PlayStationös jövője kapcsán

|

Sokan aggódtak az Activision multiplatform sorozatai kapcsán, így nem csoda, hogy Phil Spencer megszólalt az ügyben.

Hirdetés

Már napok óta másról sem szólnak a videojátékos hírek, mint az Activision-Blizzard felvásárlásáról, ami érthető, hiszen egy ilyen jelentőségű akvizíciónak hatalmas kihatása lehet arra, hogy miként alakul a játékipar és mivel a felvásárló Microsoft egy hardverplatformért is felel, rengeteg kérdés merül fel többek között az exkluzivitás kapcsán.

Ahogy a Bethesda esetében is, úgy az Activision-Blizzard felvásárlását követően is sokan felvetették, hogy az eddig több platformon is elérhető sikerjátékok ezek után csak Xboxon fognak majd megjelenni, a Sony is finoman igyekezett közölni álláspontját a kérdésben, ám Phil Spencer szerint nem kell emiatt aggódnunk, legalábbis a Call of Duty esetében biztosan nem.

Hirdetés

Az Xbox divízió vezetője nemrég a hivatalos Twitter-oldalán tette közzé, hogy már többször is beszélt a Sony vezetőivel és sikerült eloszlatnia a Call of Duty jövőjével kapcsolatos aggályaikat:

"Jó megbeszéléseink voltak a héten a Sony vezetőivel. Megerősítettem nekik, hogy tartani fogjuk magunkat minden jelenlegi megállapodáshoz az Activision Blizzarddal és szeretnénk, ha a Call of Duty továbbra is megjelenne PlayStationön. A Sony fontos része a játékiparnak és mi nagy becsben tartjuk a kettőnk kapcsolatát."

Olyan szempontból azért trükkös a megfogalmazás, hogy ez csak a létező megállapodásokra vonatkozik, tehát ha esetleg a felvásárlás lezárását követően nem hosszabbítják meg a szerződést, akkor simán elképzelhető, hogy idővel a Call of Duty exkluzív címmé válhat, de azért nehéz elképzelni, hogy a Microsoft lemondana arról a vásárlóerőről, amit a PlayStation felhasználók jelentenek.

Ti mit gondoltok?

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)