Hirdetés

Hivatalos: jelentős összegért vásárolták fel az Angry Birds fejlesztőit

|

Kétszer annyit fizettek érte, mint a Tencent a Riot Gamesért vagy az Embracer a Square Enix nyugati stúdióiért.

Hirdetés

A Rovio Entertainment 2009-2015 között volt igazán értékes, amikor úgy ömlöttek az Angry Birds játékok, hogy nem lehetett látni a végét, és felfoghatatlan mennyiségű pénzt termeltek a finn fejlesztőcsapat számára. A franchise még ma is él, tavaly jelent meg a legújabb rész, az Angry Birds Journey, és bár a toplistákat más játékok uralják, a cég mobilos tapasztalata kétségtelenül értékes.

Így gondolta ezt a SEGA is, amely 706 millió dollárt fizetett a Rovio felvásárlásáért.

Hirdetés

A kiadó célja az akvizícióval természetesen a mobiljátékos terjeszkedés, a SEGA szeretné a Rovio tudását arra használni, hogy saját franchise-ait sikerrel terjessze ki iOS-re és Androidra. Emellett várhatóan a Rovio más platformokra is fog fejleszteni, de ennek részleteit egyelőre nem közölték - a terep viszont nem lesz teljesen ismeretlen, készültek már Angry Birds játékok számítógépekre és konzolokra is.

Aki egyenesen rajong a szériáiért, amellett, hogy számos játék közül válogathat, a Netflixen megtalálja a Summer Madness alcímet viselő, már harmadik évadánál járó sorozatot is, amelyben a kamaszkorú madarak táboroznak.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)