Hirdetés

Hivatalos: szűk két évvel a megjelenése után drágább lesz a PlayStation 5

|

Az áremelés szükségességét gazdasági okokkal magyarázza a Sony.

Hirdetés

Frissítés: Megkerestük a PlayStation hazai képviseletét a Magyarországra érvényes ajánlott fogyasztói árak esetleges változása ügyében, de egyelőre nem tudtak a jelenleg rendelkezésre álló értesüléseknél részletesebb, specifikusan a magyar piacra vonatkozó információval szolgálni.

Eredetileg írtuk: Ahogy telnek-múlnak az évek egy új generáció színre lépését követően, úgy válnak egyre olcsóbbá a hardverek is, általában ez jellemző a konzolpiacra. Csakhogy a Sony kevéssel a PlayStation 5 rajtjának második évfordulója előtt ennek az ellenkezőjére készül: megemeli az új generációs konzol mindkét variánsának ajánlott fogyasztói árát.

A cég a globális gazdasági környezettel, valamint az elszabadult inflációval és a különböző valuták ebből fakadó értékvesztésével indokolja a döntést, amely számos piacot érinteni fog, köztük a magyart is magába foglaló európait.

Hirdetés

A PlayStation blogon olvasható közlemény alapján az imént taglalt okok következtében döntött úgy a vállalat, hogy bizonyos európai, közel-keleti, afrikai, ázsiai, óceániai és latin-amerikai piacokon feljebb tornázza a PlayStation 5 konzolok ajánlott fogyasztói árát. Az Egyesült Államok megúszta a drágulást, de nem úgy Kína, Japán (ott csak szeptember 15-én lép érvénybe), Ausztrália, Mexikó, Kanada, az Egyesült Királyság. Számunkra persze leginkább az EU-t érintő áremelés fontos, ez alapján a lemezmeghajtós PlayStation 5 immáron 549,99 euróba (kb. 226 ezer forintba), a digitális kiadás pedig 449,99 euróba (kb. 185 000 forintba) kerül adók nélkül, azaz mindkettőért 50 euróval (kb. 20 600 forinttal) többet kér a Sony.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hogy mindez mennyiben érinti a hazai piacot, egyelőre nem ismert, de az is tény, hogy már régóta csak az eddigi ajánlott fogyasztói áraknál (184 990, illetve 149 990 forint) magasabb összegért lehet hozzájutni a konzolokhoz.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)