Hirdetés

Mostantól hivatalosan is a Sony tulajdona a stúdió, amelyik nélkül nem létezne a Halo

|

A korai Halo epizódokat, valamint a Destiny franchise-t fejlesztő Bungie immáron a PlayStation család tagja.

Hirdetés

Január utolsó napján, kevéssel azután, hogy a nyilvánosság értesült a Microsoft szándékáról az Activision Blizzard felvásárlását illetően, a Sony is robbantotta a maga bombáját, a PlayStation gyártója 3,6 milliárd dolláros vételi ajánlatot tett a Bungie-ra, amit a stúdió tulajdonosai elfogadtak. Az egyes elemzők által túlságosan drágának vélt üzlettől mindkét fél remél valamit: a Sony szolgáltatásalapú játékokkal bővítené portfólióját, és ebben a Destiny fejlesztőire támaszkodna, akik viszont a franchise további bővítéséhez kerestek bőkezű partnert.

Hirdetés

A mai nappal hivatalosan is pontot tettek az akvizíció végére, miután megkaptak minden szükséges engedélyt, így már a függetlenségét 15 év után ismét feladó Bungie is egyike a PlayStation stúdióinak. Érdemes megjegyezni, hogy a Microsoft 2000-ben korabeli beszámolók alapján 20 és 40 millió dollár közötti összeget fizetett a stúdióért, amely nélkül ma a Halo sem létezne.

Sokan aggódtak amiatt, hogy mindez azzal jár együtt, hogy a Destiny 2 következő kiegészítője már csak a Sony konzoljaira jelenik meg, ám a Bungie újfent megerősítette, hogy az ingyenesen játszható online lövölde multiplatform marad.

A GS már a TikTokon is vár

Hírek, érdekességek, tippek, ajánlók, unboxing, hardveres videók, minden, ami 1-2 percbe belefér. Kövess minket TikTokon is!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)