Hirdetés

Hoppá: jobban kezdett az Assassin's Creed Valhalla, mint a Call of Duty: Black Ops Cold War

|

A brit dobozos játékeladási toplistán a Ubisoft játéka diadalmaskodott, lenyomva az idei Call of Dutyt.

Hirdetés

Hosszú évek óta az a rendszer, hogy az évet összesítő globális eladási listák első két helyére az aktuális FIFA és Call of Duty játékok állnak (nagyon ritka a kivétel), és ezeket követheti bármi más. Tizenhárom éve nem volt olyan alkalom, hogy egy CoD ne az első helyen nyisson a brit dobozos játékeladási listán, de most a vikingeknek sikerült megtörni a hagyományt.

Az Assassin's Creed: Valhalla november 10-én, az Xbox Series X és Series S konzolokkal együtt jelent meg, és ez már eleve csábítóvá tette sokak számára, akik valami igazán next-gent szerettek volna kipróbálni új masináikon. A Call of Duty: Black Ops Cold War csak pár nappal később, 13-án került a boltok polcaira.

Hirdetés

Azt azért érdemes hozzátenni, hogy a koronavírus miatt sokan inkább digitálisan vásárolnak, tehát összesítettben simán lehet, hogy még mindig a CoD a jobb, de ezen a listán most felülmúlta a Valhalla. Kétszer annyi fogyott belőle, mint az Odyssey-ből annak első napjaiban, és az eladott példányok 42%-a PS4-es, 18%-a PS5-ös volt - még úgy is, hogy a PS5 csak 19-én érkezik az Egyesült Királyságba. Az xboxos változaté (egyben van a One-os és a Series X-es) a maradék 40%.

A Black Ops Cold War-ból 64%-kal kevesebb kelt el dobozosan, mint a Modern Warfare-ből, de az Activision szerint soha nem volt még Call of Duty olyan kelendő digitálisan a megjelenése napján, mint az idei rész. Itt 39%-ban a PlayStation 4-es változat fogyott, 34%-ban a One-os, 17%-ban a PS5-ös és 9%-ban a Series X-es.

Konzol még nincs, de a PS5-ös játékokat már árulja a Sony, ezért a Spider-Man: Miles Morales, a Demon's Souls, a Sackboy: A Big Adventure és a Godfall is szerepel a listán, sorra a harmadik, hatodik, tizenharmadik és tizenhatodik helyeken. A Just Dance 2021 a 11. lett, a Yakuza: Like a Dragon a 20., a Planet Coaster: Console Edition pedig a 17.

Így alakult végül az e heti lista:

  1. Assassin's Creed Valhalla
  2. Call of Duty: Black Ops Cold War
  3. Marvel's Spider-Man: Miles Morales
  4. FIFA 21
  5. Animal Crossing: New Horizons
  6. Demon's Souls
  7. Super Mario 3D All-Stars
  8. Mario Kart 8: Deluxe
  9.  Minecraft (Switch)
  10. Watch Dogs: Legion
Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)