Hirdetés

Igazából a Sony hibája, hogy nincs Game Pass PlayStationre

|

Továbbra is izgalmas dolgok derülnek ki az Activision Blizzard felvásárlása miatti vizsgálatok kapcsán történő megnyilvánulásokból.

Hirdetés

A Microsoft a játékipar egyik legnagyobb üzletét kötheti meg azzal, ha sikerül végigvinnie az Activision Blizzard felvásárlását. Az ilyen ügyek azonban nem csak annyiból állnak, hogy lecsapunk egy kazal zöldet az asztalra, aláírunk két papírt, és mindenki megy a dolgára. Kivizsgálások sorának kell lejátszódnia, melyeken a Microsoft képviselőinek is ott kell lenniük.

A folyamat során a Microsoft lehetőséget kapott arra, hogy elmagyarázhassa álláspontját a döntéshozóknak, a magyarázatot pedig a The Verge közzétette.

Amikor a felvásárlás előnyeiről volt szó, akkor az Xbox csoport képviselője a következőt nyilatkozta:

"Az Xboxnál azt tervezzük, hogy bevesszük az Activision Blizzard tartalmait a több játékot is magában foglaló Game Pass szolgáltatásunkba. Az Activision Blizzard korábban nem tette lehetővé, hogy a játékaikat belevegyék bármely más, harmadik fél által kínált előfizetéses konstrukcióba."

Hirdetés

Már ott elkezdte szurkálni a Sonyt, ahol még csak a felvásárlás okairól volt szó.

"Ezt a fajta versenyszituációt a Sony is tárt karokkal fogadta, aminek vezetői úgy döntöttek, hogy eladási bevételeik védelme érdekében nem ajánlják fel játékaikat azok megjelenésekor a PlayStation Plus részeként."

A sárdobálás tovább folytatódott a legnagyobb fejtörést okozó Call of Duty franchise kapcsán.

"Az elképzelés, hogy a Call of Duty felvásárlása egyértelműen az Xbox oldalára billenthetné a mérleget, alaptalan. Az a Sony döntése volt, hogy nem teszi elérhetővé a Game Passt a PlayStationön, így az nem érhető el a platformon. Mint minden Game Pass játék esetében, úgy a Call of Duty esetében is lesz lehetőség arra, hogy a fogyasztók megvásárolhassák a játékokat akár PlayStationre is. Ez a választás pedig jelentősen olcsóbb, mint az, hogy valaki Xboxra váltson."

A Microsoft érvei alapvetően érthetők, de ettől még nem olvastuk kisebb mosollyal a Sony felé intézett szurkálódásokat. Az a nap, amikor a PlayStation elérhetővé teszi a Game Passt a konzoljain lesz az, amikortól már tényleg semmit nem vehetünk biztosra.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)