Hirdetés

Így áll pillanatnyilag a PlayStation 5, valamint az Xbox Series X és Series S konzolok párharca

|

Persze a komoly előnnyel rendelkező Nintendo Switch eladásait még nem sikerült megközelítenie egyik jelenlegi generációs gépnek sem.

Hirdetés

Habár továbbra is elég komoly készlethiány van a jelenlegi generációs konzolokból, azért akad már jó néhány olyan játékos, aki PlayStation 5-ön, vagy Xbox Series X-en, esetleg Series S-en pörgeti kedvenc játékait. Időközben pedig újabb eladási statisztikákkal lettünk gazdagabbak, amelyeknek hála megnézhetjük azt, hogy adott időszakban hogyan teljesítettek a forgalomban lévő konzolok, és még összesített adatokat is kaptunk.

Hirdetés

Az első táblázat például azt mutatja meg, hogy a tárgyév ugyanazon időszakában összesen hány példány talált gazdára a Sony és a Microsoft jelenlegi generációs gépeiből, illetve a Nintendo Switch-ből, ami már az előző generációban is jelen volt. A 2021-es adat például a január 9. és február 20. közötti időszakot öleli fel, így jól látható, hogy ezen időintervallum során majdnem kétszer annyi PS5 fogyott, mint Xbox Series X és Series S. Persze még így is a Nintendo Switch nyert, és a jelek szerint akadtak olyanok is, akik inkább régebbi masinákat vásároltak.

Az előbb vizsgált időszak adatait összevetették a 2020-as és 2019-es intervallumokéival, ebből a kimutatásból logikusan (gy.k.: akkor még nem lehetett kapni a jelenlegi generációs gépeket) csak a Nintendo Switch és a régebbi konzolok eladásaiban történt változásokat ismerhetjük meg.

Alább már az látható, hogy a vizsgált időszakokban a piac mekkora részét fedték le az adott konzolok.

Végül pedig kaptunk egy összetettebb táblázatot is, amelyen azt nézhetjük meg, hogy az adott év egészében összesen mennyi jelenlegi generációs és korábbi konzol talált gazdára, illetve mekkora volt a piaci részesedésük. Ezen is jól látható, hogy a PlayStation 5 vezet a Microsoft masináival szemben, de a Switchnek továbbra is hatalmas az előnye, ami érthető is, hiszen mióta 2017-ben debütált, évről-évre növeli az eladásait.

Ti melyik konzolt preferáljátok?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)