Hirdetés

Így fizet a Microsoft a fejlesztőknek a Game Pass játékok után

|

Phil Spencer fejtette ki, hogy milyen modellek szerint működtetik digitális könyvtárukat - szerinte mindig törekszenek arra, hogy a fejlesztők jól járjanak.

Hirdetés

A különböző előfizetéses modellek megjelenésével valamelyest a videojátékiparnak is változnia kell. A Microsoft elképesztően nagy hangsúlyt fektet az Xbox Game Pass-re, melybe hónapról hónapra szerzik meg a legütősebb játékokat. Kérdéses azonban, hogy megéri-e a játékfejlesztők számára, ha így szeretnék értékesíteni alkotásaikat - erről beszélt most Phil Spencer.

Az Xbox fejes szerint meglehetősen rugalmas modelleket próbálnak megalkotni, melyeket a stúdiók igényeihez igazítanak. Mivel rengetegszer kicsi és közepes méretű csapatok keresik meg őket, így figyelembe veszik, hogy az adott stúdiónak mire van szüksége.

Sok ilyen csapat úgy állít be hozzájuk, hogy egy bizonyos összegért cserébe felkerülhet a játékuk a Game Pass-be a megjelenés napjától.

"Néhány esetben mi kifizetjük a játék teljes produkciós költségét. Ezután ők az összes terjesztési lehetőséget megkapják a Game Passen felül. Árulhatják PlayStationön, Steamen, Xboxon és  Switchen is."

Hirdetés

Ez a kis csapatok esetében életmentő lehet, de Spencer elárulta, hogy olyan is van, amikor a készítők már egy kész játékkal keresik meg őket. Ebben az esetben csak egy szimpla tranzakcióról van szó, tehát a fejlesztők kérnek egy bizonyos összeget, ezután pedig bekerül a játék Game Passbe.

Az sem ritka, hogy a cégek részesedést kérnek, tehát azután fizetik őket, hogy hányan játszanak a játékukkal a Game Passen belül. Eleinte ők is ezt a modellt szorgalmazták, de rengeteg fejlesztő attól félt, hogy így nem jut elég pénz számukra a népszerű AAA címek keresettsége mellett.

"Nyitottak vagyunk arra, hogy a különböző partnereinkkel kísérletezzünk, mivel nem gondoljuk azt, hogy megtaláltuk a legjobb megoldást."

- mondta Spencer, ezzel előrevetítve, hogy a jövőben sem zárkóznak el attól, hogy személyre szabott  megegyezéseket kössenek a partnereikkel.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)