Hirdetés

Így köszönti Phil Spencer az Activision Blizzardot az Xbox családban

|

A Microsoft gaming divíziójának feje az Activision botrányára is utalt a felvásárlást bejelentő közleményben.

Hirdetés

Miután nagyjából másfél éve a Mirosoft a saját nyájába terelte a Bethesdát, az idei évet egy újabb meglepetés felvásárlással indította, és az utóbbi években valamelyest lefelé ívelő pályát mutató, de komoly múlttal és közönségkedvenc franchise-okkal bíró Activision Blizzard felvásárlásáról egyezett meg annak tulajdonosaival.

Hirdetés

Az akvizíció lezárását és a hozzá kapcsolódó hatósági engedélyeket úgy tűnik, már csak formaságként kezelik a Microsoftnál, ugyanis a gaming divíziót vezető Phil Spencer egy blogposztban máris üdvözölte az Activision Blizzardot és a Kinget az Xbox családban.

"Csapatként az a küldetésünk, hogy a gaming örömét és közösségét kiterjesszük mindenkire ezen a bolygón. (...) Ahogy igyekszünk elérni ezt a célt, rendkívül izgatottan jelentjük be, hogy a Microsoft megegyezett az Activision Blizzard felvásárlásáról"

- kezdi a zöld csapat videojátékos részlegének vezetője.

Ezt követően a frissen megszerzett fejlesztőcsapatokat méltatta, külön felsorolva mindegyiket, beleértve a kevésbé híres gárdákat is.

"Számos évtized alatt a stúdiók és csapatok, akik az Activision Blizzardot alkotják, temérdek tiszteletet érdemeltek ki és rengeteg örömöt okoztak több milliárd embernek a világ minden táján. Rendkívül izgatottak vagyunk a lehetőség miatt, hogy együtt dolgozhatunk a lenyűgöző, tehetséges és elkötelezett emberekkel az Activision Publishing, a Blizzard Entertainment, a Beenox, a Demonware, a Digital Legends, a High Moon Studios, az Infinity Ward, a King, a Major League Gaming, a Radical Entertainment, a Raven Software, a Sledgehammer Games a Toys for Bob, illetve a Treyarch berkeiben, és minden csapattal az egész Activision Blizzardban."

A közlemény külön nem emeli ki, amit máshol megerősítettek, hogy a felvásárlás lezárásáig a helyén marad Bobby Kotick ügyvezető, ám azt igen, hogy a tranzakció véglegesítése után Spencer lesz a nagyfőnök (igaz, az nem derült ki, hogy Kotick marad-e, hogy a keze alá dolgozzon).

"Amíg ez a tranzakció lezárul, addig az Activision Blizzard és a Microsoft Gaming  egymástól függetlenül működik továbbra is. Amint az üzlet lezárult, az Activision Blizzard nekem jelent majd a Microsoft Gaming ügyvezetőjeként"

- írja a magát gyakornokból vezetővé felküzdő üzletember.

Következő napirendi pontként Spencer kitér arra is, hogyan javíthatja majd a meglévő szolgáltatásaikat az újabb kiadó bekebelezése.

"A lezárást követően annyi Activision Blizzard játékot ajánlunk majd az Xbox Game Pass és a PC Game Pass keretein belül, amennyit csak tudunk, új címeket és játékokat az Activision Blizzard elképesztő korábbi felhozatalából egyaránt. Ma bejelentettük továbbá, hogy a Game Passnek már huszonötmilliónál is több előfizetője van. Ahogy mindig, továbbra is igyekszünk még nagyobb értékkel felruházni a szolgáltatást és még több nagyszerű játékot hozzáadni.

Az Activision Blizzard fantasztikus sorozatai meggyorsítják továbbá a Cloud Gaminggel kapcsolatos terveinket is, amiken keresztül még több embernek tesszük lehetővé, hogy az Xbox közösségének részévé váljanak mobiltelefonjuk, tabletjük, laptopjuk, vagy más, már meglévő eszközük segítségével. Az Activision Blizzard játékait számos platformon élvezi már most a közönség és ezeket a közösségeket továbbra is támogatni tervezzük."

- írja Spencer, utalva feltehetően a Nintendo, vagy a Sony platformjain történő megjelenésekre.

Beszélgetnél velünk erről a hírről?

Lennél a GS közösség tagja? Gyere a GS Party/Chat Facebook csoportba, dobj fel témákat, dumálj régi és új GS írókkal, olvasókkal!

Ezt követően szobában trappoló elefántról, az Activision Blizzard toxikus munkahelyi kultúrájáról szóló botrányáról is beszélt indirekten az Xbox Gaming vezetője, ígéretet téve arra, hogy a Microsoftnál senki nem érzi magát kirekesztve.

"Vállalatként a Microsoft elkötelezett a gaming minden aspektusára kiterjedő befogadás útja iránt, ami a játékosaink és az alkalmazottjaink körére is kiterjed. Mélyen értékeljük az egyéni stúdiókultúrákat. Hiszünk abban is, hogy a kreatív siker és az autonómia kéz a kézben járnak azzal, hogy mindenkit tisztelettel és méltósággal kezeljünk. Minden csapaton és minden vezetőn számonkérjük ezt az elköteleződést. Már várjuk, hogy ezt, a proaktív befogadásra épülő kultúránkat kiterjesszük az Activision Blizzard nagyszerű csapataira is."

- írja Spencer, mielőtt még egyszer egy pozitív, reményteli üzenetet fogalmaz meg a videojátékok szórakoztató és közösségteremtő erejével kapcsolatban, illetve még egyszer köszönti az Activision Blizzardnál dolgozó minden új barátját a Microsoft Gamingnél.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)