Hirdetés

II. Erzsébet volt ügyvédjével indul harcba az Activision a brit versenyhivatal ellen

|

A nagyformátumú jogi szaktekintélyt vetik be a Microsoft-felvásárlás érdekében.

Hirdetés

Tovább folytatódik a szkanderezés a Microsoft által felvásárolni kívánt Activision Blizzard és a brit versenyhivatal, a Competition and Merger Authority (CMA) között. Ahogy korábban megírtuk, a gigantikus, közel 69 milliárd dolláros tranzakciót már jóváhagyták a japán, brazil, chilei, szaúdi és szerb versenyügyi hatóságok, és állítólag a jövő héten az EU is rábólint.

Ez persze csak a bemelegítő pályának számított, az igazán nagy falatot az amerikai és a brit versenyhivatal jelenti, utóbbi pedig nemrég keresztbe is tett a megállapodásnak.

Hirdetés

Ez nem jó hír az érintett cégeknek, különösen mivel épp az ellenkezőjére számítottak. A CMA döntését követően azonban úgy tűnik, még hónapokig húzódhat a megállapodás, és akkor még jócskán megkavarhatja a levest az amerikai hivatal esetleges elutasító döntése. Ez pedig a legjobb eset, ugyanis a CMA fellebbezésekkel foglalkozó testülete a jóval egyszerűbb ügyekben is nagyjából kilenc hónap alatt hoz döntést, így a jogi huzavona akár éveket is igénybe vehet.

Az Activision ezért most igyekszik minden lehetséges követ megmozgatni, hogy a lehető legjobb esélyekkel futhassanak neki a fellebbezési folyamatnak. Ennek érdekében pedig most egy igazán komoly nevet igazoltak le a jogi csapatukba. A brit Lord David Pannick ügyvédi irodájának kliensei között ugyanis nem kisebb nevek szerepelnek, mint maga II. Erzsébet volt brit uralkodó, és Boris Johnson volt brit miniszterelnök.

Olvasd telefonon csak a legfontosabb híreket!

Semmi spam, csak napi 2-3 értesítés Viberen, hogy képben maradj a játék- és filmvilág, a geek kultúra legérdekesebb híreivel.

A CMA döntésével kapcsolatban az Activision vezérigazgatója, Bobby Kotick úgy fogalmazott, hogy az"ellehetetleníti a brit játékipari befektetőket, a versenyt és a munkahelyek létrehozását". Kotick azt is mondta, hogy a mostani döntés még távolról sem az utolsó szó az ügyben.

Pannick Nagy-Britannia egyik legjobb ügyvédjének számít, akivel a Microsoft csapatában a hasonlóan nagyformátumú Daniel Beard igyekszik érvelni majd a tranzakció mellett. Beardet úgy tartják számon, mint a versenyügyi jogszabályok vezető specialistáját.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)