Hirdetés

Ilyen sem volt még: Japánban jobban fogy az Xbox Series X|S, mint a PlayStation 5

|

Persze a jelenlegi húzós gazdasági helyzetben ennek az oka nem olyan egyértelmű.

Hirdetés

Aki régóta követi a játékipar történéseit, az valószínűleg tisztában van vele, hogy az Xbox mindig is küzdött azzal, hogy igazán megvesse a lábát a japán piacon, hiszen a PlayStation és a Nintendo konzolok ott nem csak hazai terméknek, de egyenesen nemzeti jelképeknek számítanak.

Ez általában véve továbbra is elmondható, hogy igaz, de a jelenlegi gazdasági válság (egészen konkrétan az ellátási láncokat érintő problémák) a közelmúltban eléggé átrendezte a legújabb konzolok eladási listáit.

A Famitsu magazin leközölt néhány adatot a június 13.-i hét eladásairól, melyekből kiderül, hogy ezen a héten az Xbox Series X|S konzolokból 6695 darabot adtak el, míg a PlayStation 5-ből csak 3035 talált gazdára, ami azt jelenti, hogy több mint kétszer annyi Xboxot vittek.

Hirdetés

Erre néhányan majd heves konzolháborúzásba kezdenek majd, de a helyzet nem ilyen egyszerű: már egy jó ideje sújtja a gazdaságot a szilíciumhiány, aminek következtében több elektronikai cikkeket árusító iparban lelassulni kényszerült a gyártás. Többek között emiatt lettek annyira drágák a videokártyák és ugyanezen okból nehéz hozzájutni a PlayStation konzolokhoz is.

Ez természetesen azt is jelenti, hogy míg most nagy előnye van az Xboxnak, a válságot megelőző adatok alapján ez valószínűleg nem lesz tartós tendencia, ahogyan az ellátási láncot érintő problémák enyhülnek.

Beszélgetnél velünk erről a hírről?

Lennél a GS közösség tagja? Gyere a GS Party/Chat Facebook csoportba, dobj fel témákat, dumálj régi és új GS írókkal, olvasókkal!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)