Hirdetés

Kiszáll a játékiparból az Interplay, a Baldur's Gate és sok más klasszikus kiadója

|

Az Interplay hivatalosan is lehúzza a rolót, a kiadó pedig eladja minden hozzá tartozó játék jogait, ami azt jelenti, hogy a legendás sorozatoknak még lehet jövője.

Hirdetés

1983-as alapítása óta rengeteg klasszikus készítésében vett részt az Interplay kiadóként, vagy saját stúdiójával, így például ott voltak a Fallout, a Descent, az Icewind Dale, a Baldur's Gate, a Freespace, vagy éppen az Earthworm Jim dicső pillanatainál is. Most viszont kiszállnak a játékiparból, de ez nem jelenti a legendás sorozatok halálát.

Az Interplay ugyanis eladja a több mint hetven hozzájuk tartozó játék és a különböző, náluk lévő sorozatok jogait. Persze a Descent már korábban kikerült a hatáskörük alól, ahogy a Fallout is már egy ideje a Bethesdához tartozik. A Clayfighter, a Dark Alliane, a Messiah, vagy éppen a Battlechess eladása egyébként nem feltétlenül az egész játékra vonatkozik, így például valaki megszerezhet egy-egy ismert karaktert, vagy más részletet is külön. Hivatalos közleményében azt írja a kiadó, kíváncsian várják, merre fejlődnek majd tovább a különböző sorozatok, amiket hátrahagynak, részben azért is, mert az ismert karakterek és sztorik egészen új formát is kaphatnak a mobiljátékok, a virtuális valóság és az AR terjedésének köszönhetően.

Ti melyik sorozat visszatérését látnátok szívesen?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)