Hirdetés

Mégsem olyan jó a helyzet: elbocsátások a Hitman fejlesztőjénél

|

A nemrég bizonytalan helyzetbe került IO Interactive egy szűkszavú közleményben jelentette be, hogy kénytelenek pár kollégától elbúcsúzni.

Hirdetés

Nagyjából két hete jelentette be a Square Enix, hogy nem kíván a jövőben együtt dolgozni az IO Interactive-val, így a dán stúdió komoly bajba került. Ugyan később úgy tűnt, hamar akad majd vevő a csapatra, valószínűleg az ezzel kapcsolatos beszámolók túlságosan optimisták voltak. Az IO ugyanis arról számolt be nemrég, hogy meg kellett válnia néhány munkatársától.

Azt nem tudni, pontosan mekkora mértékű elbocsátásról van szó, sőt, a Twitterre posztolt rövid közleményükben még azt is csak körülírták, hogy néhány kollégájuknak megszűnt a munkahelye.

"Ma néhány változtatást kellett végrehajtanunk az IOI-n, hogy jobban felkészülhessünk jövőbeli kalandjainkra. Rendkívül szomorúak vagyunk, hiszen régi barátok és nagyszerű tehetségek hagyják el a stúdiót. Minden lehetségeset megteszünk, hogy gondoskodjunk az összes érintettről. Köszönjük megértéseteket és támogatásotokat"

- írták.

A Square Enix üzleti jelentése alapján nem feltétlenül kellett volna megválniuk a dán stúdiótól, így egyelőre nehezen érthető a csapat körül kialakult helyzet. Mindenesetre reméljük, hogy más iparági szereplőkhöz hasonlóan az IO Interactive-tól távozó tehetséges szakemberek is talpra állnak a távozásuk után.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)