Hirdetés

Az Iron Maiden zenekar beperelte az Ion Maiden játék kiadóját

|

A 3D Realmsnek főhet a feje a retro shooter címadása miatt.

Hirdetés

Az életben csupán két dolog biztos: a halál és az adó - mondta egykor Banjamin Franklin. Nos, harmadik ilyen dologként simán fel lehetne írni azt is, hogy az Iron Maiden perre megy a 3D Realms játéka miatt. Cseppet sem meglepő módon ugyanis pontosan az történt, amire mindenki számított. 

Hirdetés

Tavaly februárban jelent meg Ion Maiden címmel a Voidpoint retro lövöldözős játéka, amit a 3D Realms adott ki. Már akkor sejthető volt, hogy a címválasztás miatt bajba fognak kerülni, idén májusban pedig a legendás Iron Maiden zenekar be is adott egy keresetet a Kaliforniai Központi Bíróságon. Ebben azt sérelmezik, hogy szerintük az Ion Maiden játék címe és logója egyértelműen azért született meg, hogy a vásárlókat félrevezesse, és azt az érzetet keltse bennük, hogy a videojátéknak köze van a zenekarhoz. Az alperes felhozott egy csomó példát is arra, hogy különböző kommentekben a játékosok arról beszélnek, ők bizony azt hitték, ez egy hivatalos Iron Maiden videojáték. A zenekar mögött álló cég, az Iron Maiden Holdings összesen 2 millió dollárt követel az okozott károkért, illetve a játék hivatalos weboldalának (ionmaiden.com) lekapcsolását vagy átadását is kérik. 

Szerintetek jogos az Iron Maiden követelése, és a fejlesztők egy ilyen címadással meg akarták téveszteni a vásárlókat, vagy felesleges az egész pereskedés, mert mindenkinek fel kellett volna tűnnie, hogy nincs ott az a bizonyos R betű?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)