Hirdetés

Ismét beperelték az Activision Blizzardot, de most nem szexuális zaklatás vagy diszkrimináció a vád

|

Naiv gondolat volt azt feltételezni, hogy miután az orrára koppintottak, hirtelen jobban megbecsüli alkalmazottait a Call of Duty és a World of Warcraft kiadója.

Hirdetés

Szűk két hónapja történt, hogy viharos gyorsasággal körbenyargalta a sajtót a hír, miszerint a tisztességes munkahelyi és lakhatási körülményekért küzdő kormányhivatal egy két éven át tartó vizsgálatot követően pert indított az Activision Blizzard ellen, mégpedig Kalifornia állam nevében tette ezt, aminek máris nagyobb a jelentősége, mintha csak jelenlegi és volt munkavállalók egy csoportja járt volna el hasonlóképpen.

A kiadó kezdetben elfogultsággal vádolta a hatóságokat, megpróbálta a szőnyeg alá söpörni az ügyet, és csak napokkal később kezdett el úgy kommunikálni, ahogy kezdettől fogva kellett volna. Régi vezetők mentek, a helyükre újak érkeztek, de hogy még távolról sincs minden rendben, azt jól jelzi, hogy megint beperelték az Activision Blizzardot.

Hirdetés

A jelenlegi és volt alkalmazottakat tömörítő ABetterABK és a CWA (Communication Workers of America) által az amerikai munkaügyi hivatalhoz közösen benyújtott kereset szerint az Activision Blizzard menedzsmentje tisztességtelen módszerrel igyekszik megakadályozni az alkalmazottakat abban, hogy együtt lépjenek fel az eddiginél sokszínűbb, fenntarthatóbb, és nem utolsósorban jobban elszámoltatható munkahelyet követelve. Megtiltották a munkavállalóknak, hogy fizetésükről, munkaidejükről és munkakörülményeikről beszéljenek, mi több, még meg is fenyegették őket, hogy következményei lesznek annak, ha mégis így tesznek. Ugyancsak szankciókat (például fegyelmit) von maga után a petíciók indítása, holott ez kimondottan a szövetségi törvények védelme alá eső munkahelyi tevékenységnek számít. Előfordul továbbá, hogy az ilyesmiben résztvevő kollégákat megfigyelés alá helyezi a cég.

A GS már a TikTokon is vár

Hírek, érdekességek, tippek, ajánlók, unboxing, hardveres videók, minden, ami 1-2 percbe belefér. Kövess minket TikTokon is!

Az ABetterABK célja, hogy felszámolják a választottbíróságra vonatkozó klauzulát a munkavállalói szerződésekben, mert az jelenleg a munkáltatót hozza jóval előnyösebb helyzetbe. Szeretnék azt is elérni, hogy átláthatóbb legyen a javadalmazás, hogy az újabb munkatársak alkalmazásba vétele során jobban érvényesüljön a diverzitás (és ez vonatkozzon minden szintre, a vezetőire is), továbbá egy külső cég világítsa át az Activision Blizzard gyakorlatait (beleértve a HR-t is).

Eddig csupán az utolsó pont teljesült, bár az átvilágítással megbízott WilmerHale ügyvédi iroda nem éppen arról híres, hogy elősegítené a munkavállalók önszerveződései törekvéseit.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)