Hirdetés

Ismét kamera elé állt a nyerészkedő, aki szerint nem kell belehalnod, ha nincs PS5-öd

|

Jack Baylisst továbbra is sokkal jobban érdekli, mennyit keres, aki a PlayStation 5-ök újraeladásával foglalkozik, mint azok, akik nem jutnak konzolhoz.

Hirdetés

Az év elején komoly felháborodást váltott ki annak a vállalkozásnak a kieszelője, aki maga is foglalkozik PlayStation 5-ök felvásárlásával és felárral történő értékesítésével, illetve másoknak is segít beszállni a kétes tisztaságú üzletágba. Jack Bayliss nemrég újra nyilatkozott a BBC-nek néhány más nyerészkedővel együtt annak az apropójából, hogy az automatizált felvásárlást tiltó törvénytervezet ismét a brit parlament elé kerülhet a tavalyi kudarcot követően.

Hirdetés

Voltak olyan, a brit közmédia által megkeresett viszonteladók, akikre látszólag illett a Bayliss által megadott leírás, és tényleg segít néhány nehéz helyzetben lévő emberen is a szolgáltatása, aminek havidíjáért cserébe a tagok valós idejű értesítést kapnak, ha egy hiánycikknek számító termék valahol megvásárolhatóvá válik.

Egyikük például arról mesélt, hogy a Covid19-járvány alatt nehéz helyzetbe került, és normál munkáján felül újraeladással nagyjából havi kétszázötven fontot keres, amiből egy nagyobb, ötvenezer fontos orvosi kiadás költségét törleszti.

"Ha nem lenne az újraeladás, nem lenne tető a fejem fölött. Fiatal gyerekeim vannak. És amikor ételt kell tenned az asztalra, bármit megtennél, amíg nem illegális, az újraeladás pedig nem az"

- nyilatkozta a BBC-nek.

A GS YouTube csatornája csak rád vár!

Videótesztek, magyarázók, érdekességek, beszélgetések, livestreamek, végigjátszások, magyar feliratos előzetesek.

Egy másik, konzolok, limitált kiadású edzőcipők, és más ritka termékek kereskedelmével foglalkozó tag elmondta, hogy harmincezer fontnyi, szerencsejátékból összegyűjtött adósságot fizetett ki ezzel a módszerrel, míg egy másikuk azt állította, az újraeladás segített ismét rendet hozni az életébe és legyőznie alkoholfüggőségét.

És míg irántuk talán érez némi szimpátiát az is, aki még mindig valamelyik konzol várólistáján várja, hogy megvehesse a kiszemelt gépet, Jack Baylissre nehéz nem haragudni. Az újraeladási szolgáltatást nyújtó Aftermarket Arbitrage alapítója a brit lap szerint másfél év alatt 456 ezer font bevételre tett szert. Eleinte ő maga is csak a keresett áruk újraeladásával foglalkozott, egy példa szerint egy pár, százötven fontért megvásárolt Yeezy edzőcipőn ezer fontért is sikerült túladnia. Most már viszont az a Discord-szerver is bevételt hoz neki, ami automatikus értesítéseket küld az online áruházakban épp elérhető hiánytermékekről minden tagnak, aki harminc fontos havidíjért csatlakozik.

"Akármelyik piacot nézed, ahol valamilyen probléma van a kereslettel és a kínálattal, lesznek emberek, akik kihasználják. (...) Miért hagynál pénzt veszni?"

- mondta friss nyilatkozatában Bayliss. Amikor pedig megkérdezték, hogy nem tartja-e morálisan taszítónak, hogy felveri az árakat, elővette a korábbi mantráját.

"Azt, hogy valakinek nincs PS5-je, nem tartom szenvedésnek. Úgy gondolom, ez egy luxuscikk."

Majd elkezdte azt magyarázni, hogy az ellátási lánc minden más szereplője profittal adja csak tovább a terméket, ő pedig csak egy lépéssel meghosszabbítja a láncot.

"Vannak emberek, akik a normál munkájukon kívül is szeretnének pénzt keresni. Annyira nem nehéz konzolt találni. Hogy lehet akkor, hogy vannak, akik több százat tudtak venni? Igen, vannak, akik panaszkodnak, hogy nem tudtak szerezni, és meg is értem őket, de van válasz, van megoldás a problémájukra."

- zárta a nyilatkozatát Bayliss, természetesen a saját módszereire utalva.

Nyilvánvalóan sokan vannak, akik nem értenek egyet vele, de azt nem tudni, hogy elérnek-e valamit azok, akik törvényileg is korlátozni szeretnék a nyerészkedést.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)