Hirdetés

Ismét nagyot ment a Fortnite, csak mobilon 1 milliárd dollárt termelt

|

Újabb mérföldkőhöz érkezett el sokak kedvenc Battle Royale mókája és úgy tűnik, hogy még jó darabig nem hagy fel a sikerek hajszolásával az Epic Games.

Hirdetés

Továbbra is folytatja a Fortnite a sikerszériáját, a grandiózus koncert sikerek után most az üzleti jelentések terén is szépet villantott az Epic Games üdvöskéje. Két éve startolt el csupán telefonokon a játék, de ez idő alatt közel 1 milliárd dollárt fialt a mikró tranzakciókból. Fontos kiemelni, hogy ez a hatalmas szám csak a mobilos Fortnite-ra vonatkozik, ebben nincsenek benne a többi platformon is elérhető anyajáték bevételei. Némi iróniával, de kijelenthető, hogy a Covid-19 okozta járvány sokat segített ehhez a sikerhez.

Hirdetés

Az idei évi áprilisi adatok szerint ugyanis nagyot ugrott a játékon belüli vásárlások száma, csak ebben a hónapban 44.3 millió dollárt szakítottak és több, mint 6 millió új telepítés ment végbe az okostelefonoktól kezdve a tabletekig.

Tovább erősíti a játék sikereit a tény, hogy csupán két hónapja elérhető a Google Play áruházban, de ez idő alatt közel 937 ezer dollárt termelt és eddig összesen 129 millióan telepítették kedvenc hordozható eszközeikre a Fortnite-ot. Minden platformot egybevetve a játék jelenleg meghaladta a 350 millió regisztrált játékost.

A jövőben sem lesz leállás, sem lassítás a játékot illetően, ahogyan arról korábban írtunk, PlayStation 5 és Xbox Series X konzolokra is érkezni fog a Fortnite, ráadásul idővel a motorja is Unreal Engine 5-re vált majd, kíváncsiak vagyunk, hogy ez miben hat majd a látványvilágra és a teljesítményre.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)