Hirdetés

Ismét rekordbevételről számolt be a Capcom

|

A vállalat büszke lehet az előző pénzügyi évben nyújtott teljesítményére.

Hirdetés

Az eddig is egészen nyilvánvaló volt, hogy az utóbbi években kifejezetten jól ment a Capcom szekere, köszönhetően többek között a Resident Evil széria új, valamint újraalkotott felvonásainak, illetve a Monster Hunter-játékoknak.

Nem olyan régen, egészen pontosan március 31-én lezárult a japán vállalat pénzügyi éve, és időközben meg is érkeztek az ezzel kapcsolatos számok, amelyek bizony újfent elég ütősre sikeredtek.

Hirdetés

A márciusban véget ért pénzügyi év során a Capcom 859,6 millió dolláros nettó bevételt termelt, ami 16,8%-os növekedést jelent az előző évi teljesítményhez képest. A levonások utáni bevétel 318,1 millió dollár volt, azaz 51,6%-os növekedés történt, így a vállalat már nyolc egymás utáni évben volt képes előrelépést elérni ezen a téren. A szokásos jövedelem pedig szintén nőtt, méghozzá 51,8%-kal, így elérte a 319,9 milliót.

A Capcom videojátékokkal foglalkozó részlege szintén növekedést tudott elérni a korábbi pénzügyi évhez képest, ráadásul nemcsak a nettó, hanem még a levonások utáni bevétel terén is. Ezzel szemben ugyanezeken a területeken már romlott a teljesítmény a vállalat azon részlegénél, amelyik többek között az e-sportokon vagy más, nem videojátékos projekteken dolgozik. A negatív változás mögött jó eséllyel a koronavírus miatt bevezetett intézkedések állnak.

Beszélgetnél velünk erről a hírről?

Lennél a GS közösség tagja? Gyere a GS Party/Chat Facebook csoportba, dobj fel témákat, dumálj régi és új GS írókkal, olvasókkal!

A szép eredmények elérésében nagy szerepet játszott a tavaly megjelent Resident Evil 3 Remake, és meglepő módon a Monster Hunter Rise is, ami ugyebár nem sokkal a pénzügyi év vége előtt debütált. A Capcom kiemelte még a Monster Hunter World: Iceborne-t és a Resident Evil 2 Remake-et is, amelyek a jelek szerint az elmúlt hónapokban is elég népszerűek voltak.

Összességében tehát kijelenthető, hogy a Capcom négy egymás utáni évben ért el már rekordbevételt, és úgy tűnik, hogy a japánok bizakodóan tekintenek a jövőre is, ugyanis több téren is növekedésre számítanak. A nemrég megjelent Resident Evil Village valószínűleg szép löketet is ad majd a számoknak.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)