Hirdetés

Itt a lista: ennyit fizetett az egyes játékok ingyenessé tételéért az Epic Games

|

Volt, ami egyetlen centjébe sem került a cégnek, de volt, amiért 1,5 millió dollárt kellett kiadnia - és nem a GTA V került ennyibe.

Hirdetés

Sosem volt titok, hogy az Epic Games Store-ban ingyen kínált játékokért helyettünk az Epic fizet, így a fejlesztők nem csak annak örülhetnek, hogy szélesebb közönség ismerheti meg alkotásaikat. A jelenleg is zajló Epic kontra Apple per során nyilvánosságra került egy táblázat, amiben pontosan láthatjuk, mennyibe kerültek bizonyos játékok, hányan húzták be őket, és mennyi új Epic-fiók jött létre ezek miatt.

A táblázat nem teljes, csak 2019 szeptember végével bezárólag összegez, így azt nem tudjuk, hogy egy Grand Theft Auto V vagy egy A Total War Saga: Troy mennyit ért meg a cégnek, de így is vannak érdekességek.

Hirdetés

A legdrágább kör az volt, amikor 2019 szeptemberében összesen hat Batman játék vált ingyenessé: az Arkham sorozat tagjaiért (Asylum, City, Knight) 1,5 millió dollárt, a LEGO Batmanekért további 300 ezret fizetett az Epic. Előbbieket 6,4 milliószor, utóbbiakat 5,3 milliószor töltötték le, és a legtöbb új felhasználót is az Arkham játékok hozták. (Igazából a Subnautica, de az volt az első, úgyhogy itt ezt is érdemes figyelembe venni.

Jól jártak a Subnautica fejlesztői is, akik 1,4 millió dollárt kaptak, a Mutant Year Zero készítőinek pedig 1 millió járt.

Érdekes módon a Metro: 2033 Redux semmibe nem került, a második legolcsóbb pedig a RIME volt 45 ezer dollárral. 

Titeket melyik játék csábított el?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)