Hirdetés

Jake Paul, Lindsay Lohan és más hírességek kénytelenek felelni egy kripto-perben

|

Lassan közmondássá lehetne formálni azt, hogy amikor egy csalási ügyletről van szó, akkor Soulja Boy bizony ott van.

Hirdetés

Az Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet kiadott egy sajtóközleményt, miszerint Justin Sun "kripto-vállalkozót" csalás és piaci manipuláció vádja alá helyezik. Az, hogy egy kriptobűvészt elkap a Tőzsdefelügyelet, még nem tenné különlegessé ezt a csütörtököt, de ezúttal a főszereplő mellé egy izgalmas társaság is csatlakozott.

Sun és társai három különböző cégét használva (Tron Foundation Limited, BitTorrent Foundation Ltd. és Rainberry Inc) emberek tömegeit szervezték be egy MLM-stílusú szervezetbe. Az ügyletek célja az volt, hogy mesterséges hype-generálással és más eszközökkel feltolják a kriptovaluták értékét.

Hirdetés

A vádak listája meglehetősen tömény, de aki bármennyi időt is töltött a kriptopiacon, az kevés meglepő dolgot fog találni rajta. A lényeg, hogy illegális marketinget folytattak, a Tron céghez kötődő Telegram és Discord szerverekre szerveztek be embereket, és különböző kifizetéseket kínáltak azoknak, akik részt vettek bizonyos kereskedelmi ügyletekben és még több embert csábítottak el. Az egész lényege az volt, hogy mesterségesen feltolják az adott valuták árait, ami mostanra tulajdonképpen a legkevésbé meglepő bűncselekmény a kripto-körökben.

Az egész azért érdekes, mert a kriptocsalások orkánja bizony egy szép kis társaságot is összefújt. Sun és társai megfizettek egy maréknyi celebet, akik persze nagy lelkesedéssel hirdették a "vállalkozó" ügyleteit. Valamilyen titokzatos oknál fogva ezek a celebek aztán "elfelejtették" közölni a tartalmaikban, hogy őket bizony támogatták a promócióért cserébe.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


A vádlottak listája a következő:

  • Lindsay Lohan
  • Jake Paul
  • DeAndre Cortez Way (Soulja Boy)
  • Austin Mahone
  • Michele Mason (Kendra Lust)
  • Miles Parks McCollum (Lil Yachty)
  • Shaffer Smith (Ne-Yo)
  • Aliaune Thiam (Akon)

Soulja Boynak ez egy közepesen kellemetlen hétközépi fejfájás, de azért vannak meglepő személyek a listán. Lindsay Lohannek ilyen jellegű botránya még talán nem volt, felteheti a polcra a többi mellé.

Soulja és Austin Mahone kivételével egyébként mindegyikük beleegyezett egy alkuba, aminek értelmében ki kell majd fizetniük egy több mint 400 000 dolláros (nagyjából 141 932 000 forintos) bírságot. Hogy Soulja és Mahone sorsa mi lesz, az még kérdéses.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)