Hirdetés

Játékosai millióit veszíti el a Blizzard, és csak annyit tehet, hogy a felelősre mutogat

|

Fontos piacról kénytelen kivonulni a cég.

Hirdetés

A kínai játékosok számára véget ér a World of Warcraft, mivel jövő héten lejár a NetEase és a Blizzard 14 éves megállapodása. Tavaly december óta már nem lehetett új Blizzard játékokat vásárolni a régióban, miközben a stúdió megoldásokat próbált találni a közösség megtartására

Decemberben még azt ígérték, hogy megőrzik a játékosok mentéseit, és megpróbálnak új kiadót és üzemeltetőt találni szolgáltatásaikhoz. Ez a folyamat láthatóan nem halad túl eredményesen.

A Blizzard közzétett egy posztot a Weibón (ami egy nagy kínai közösségi oldal), ahol a NetEase-t hibáztatták a jövőheti lekapcsolások miatt.

"Sajnálatos, hogy a NetEase nem hajlandó 6 hónappal kitolni a szolgáltatásainkkal kapcsolatos megállapodást, miközben mi új partnert keresünk."

Hirdetés

A stúdió látszólag meg akarta hosszabbíttatni a szerződést, hogy zökkenőmentes átállást biztosíthasson, de erre már nem lesz lehetőség. Jövő héten lekapcsolnak a World of Warcraft szerverei, és vége a Blizzard játékok kínai értékesítésének, elérésének.

Ehhez egyébként fontos hozzátenni, hogy a videojáték-rajongók élete egyébként sem könnyű odaát. A kormány 1 órára limitálta a gyerekek játékidejét, amit csak pénteken, a hétvégi napokon, és ünnepeken élvezhetnek ki. Mindezek tetejében a CCP egyre komolyabban figyeli a határon túlról érkezett címek tartalmait is.

Ezen körülmények között nem lesz egyszerű új partnert találni, de a kínai kalandozók kedvéért reméljük, hogy a Blizzard sikerrel jár majd.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)