Hirdetés

Játékosok millióit veszítheti el a Blizzard

|

A Blizzardnak nem sikerült megegyezésre jutnia az egyik legfontosabb partnerével, milliókat vágnak el a cég játékaitól.

Hirdetés

A Bloomberg még augusztusban szellőztette meg a hírt, hogy az Activision Blizzardnak pénzügyi természetű nézeteltérése támadt a kínai NetEase-zel, amely már 2008 óta felelős a vállalat játékainak helyi terjesztéséért. Az összekülönbözés miatt állítólag elkaszáltak egy  készülő mobilos World of Warcraft MMO-t, most pedig új szintre lépett a szembenállás.

Az Activision Blizzard ugyanis hivatalos közleményben tudatta a világgal, hogy nem sikerült megegyezniük a NetEase-zel a játékok további licenceléséről, ezért több cím kínai értékesítését is felfüggesztik.

Hirdetés

A leállás a World of Warcraftet, a Hearthstone-t, a Warcraft III: Reforgedet, az Overwatchot, a StarCraft-szériát és a Diablo III-mat érinti, az idén megjelent Diablo: Immortal körül viszont nem lesz változás, mivel azt egy különálló szerződés fedezi a Blizzard és a NetEase között.

"Az elkövetkező napokban felfüggesztjük az új eladásokat, a kínai játékosok pedig hamarosan megkapják a részleteket arról, hogy miként fog ez a továbbiakban működni. A World of Warcraft: Dragonflight és a Hearthstone: March of the Lich King közelgő kiadásai, valamint az Overwatch 2 második szezonja még idén folytatódik."

- áll a Blizzard közleményében, amely Mike Ybarra elnököt idézve azt ígéri, hogy már vizsgálják az alternatívákat a játékok későbbi visszahozására.

A GS YouTube csatornája csak rád vár!

Videótesztek, magyarázók, érdekességek, beszélgetések, livestreamek, végigjátszások, magyar feliratos előzetesek.

A NetEase - amely egyébként Kína második legnagyobb videojátékos cége - úgy kommentálta az ügyet, hogy ők ugyan mindent megpróbáltak, de "kulcsfontosságú anyagi feltételek miatt" nem tudtak egyezségre jutni az Activision Blizzarddal. A kínai vállalat közleménye szerint a partnerségből származó jövedelem csak egy kisebb, "egy számjegyű" részt tett ki a teljes nettó bevételből.

 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)