Hirdetés

Jelentős összeget tol a brit állam a játékiparba

|

Több millió fonttal támogatnak egy startupoknak szóló programot.

Hirdetés

A Newzoo 2021-es jelentése szerint a dinamikusan gyarapodó játékipar a tavalyi évben már 180 milliárd dollárt hozott az érdekeltek konyhájára, így nem csoda, hogy a kormányok is meglátták a lehetőséget a trendben, és egyre nagyobb figyelmet fordítanak a szektor támogatására.

Jó példa erre Finnország és Lengyelország, ahol világszínvonalú programok segítik a hazai stúdiókat, az eredmény pedig nem is marad el, hiszen mindkét ország erős játékiparral büszkélkedhet, kiváltképp a méretükhöz képest. Most pedig Nagy-Britanniában is egy újabb jelentős állami befektetésre kerül sor, a kormány ugyanis 8 millió fontot, vagyis közel 3,4 milliárd forintot zúdít a fejlesztőkre.

Hirdetés

A 3 év alatt kiosztott összeg a brit játékipart reprezentáló nonprofit kereskedelmi szövetség, a The Association for UK Interactive Entertainment (Ukie) szárnyai alá tartozó Uk Games Fundhoz (UGF) kerül és ígéretes, induló vállalkozásokat támogatnak belőle.

A GS már a TikTokon is vár

Hírek, érdekességek, tippek, ajánlók, unboxing, hardveres videók, minden, ami 1-2 percbe belefér. Kövess minket TikTokon is!

A 2015-ben alapított UGF közleménye szerint a szervezet rövid fennállása óta már 200 stúdiót vettek a szárnyaik alá, köztük olyanokkal, mint az Ant Workshop (Dead End Job), az Auroch Digital (Mars Horizon) vagy a Take-Two Interactive egyik leánycége által felvásárolt Roll7 (OlliOlli-széria).

"Az Ukie következetesen lobbizott a felbecsülhetetlen értékű UK Games Fund kibővítéséért, ez pedig egy örvendetes bizalmi szavazat a virágzó játékiparunk iránt. Az Egyesült Királyságban működő ágazat globális sikertörténet, amely egyszerre fontos exportőr és jelentős külföldi befektetések forrása. A támogatás segít a vállalkozások következő generációjának hozzáférni az ehhez szükséges finanszírozáshoz, miközben az egész országban magas hozzáadott értékű munkahelyeket teremt."

- nyilatkozta Dr. Jo Twist, a Ukie vezetője. A 8 millió fontos támogatás egy 50 millió fontos csomag része, amely 21 millió fontot áldoz a brit filmek nemzetközi népszerűsítésére, további 18 milliót pedig különböző, Londonon kívüli "kreatív üzletek" megsegítésére.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)