Hirdetés

Jó darabig készlethiány lehet a next-gen konzolokból

|

A gépekben ketyegő AMD processzorok továbbra sem gördülnek le olyan ütemben a gyártósorokról, hogy fedezzék a vásárlók igényeit.

Hirdetés

Egy ideje sejteni lehetett, hogy az Xbox Series X és PlayStation 5 gépek csak korlátolt számban jelennek meg az idei évben, melyért részben a koronavírus is okolható. Most, hogy mindkét gyártó megnyitotta az előrendeléseket a gépeire, komoly készlethiányokkal kell szembenézniük azoknak, akik az első pillanatban szeretnék beszerezni az új gépeket.

Mindkét konzolhoz az AMD készített egy speciális CPU-t mely integrált grafikus kártyával rendelkezik. Az ehhez szükséges lapkákat a tajvani TSMC állítja elő, nekik azonban annak ellenére nincs elég kapacitásuk kielégíteni a felfokozott keresletet, hogy a világ egyik legnagyobb chipgyártói.

Hirdetés

Az AMD ráadásul képes volt extra rendeléseket leadni, hiszen a TSMC a Kína és az USA között zajló kereskedelmi csatározások miatt nem szállít a Huaweinek, így extra erőforrásokat tudott átcsoportosítani a next-gen konzolok lapkáinak gyártására.

Mindezektől függetlenül, a szakértők úgy gondolják, hogy 2021 közepéig mindenkinek számolnia kell azzal, hogy készlethiány lesz az új gépekből, ugyanis sanszosan eddigre esik vissza a vásárlási kedv annyira, hogy a gyártósorok képesek legyenek ellátni a boltokat.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)