Hirdetés

Jó esély van arra, hogy drágábbak lesznek a PlayStation 5-ös és Xbox Series X-es játékok

|

Régóta érik már egy áremelés, és megvan az első olyan játék, aminek új generációs változatai többe kerülnek, mint a jelenlegiek.

Hirdetés

Európában már régóta 69,99 euró az általánosan elfogadott ár a dobozosan kiadott konzolos játékok esetében, nálunk pedig nem ritka, hogy 18-19 ezer forintért adják az újdonságokat. Az Egyesült Államokban nem nagyon mertek még 60 dollár fölé menni, pedig kellene: a játékok egyre összetettebbek, a fejlesztési költségek rohamosan növekednek, a mikrotranzakcióknak ellenben sokan nem örülnek, és nem is működnek minden cím esetében. Nemrégiben Shawn Layden egykori PlayStation-fejes fejtette ki véleményét ezzel kapcsolatban, bár szerinte inkább rövidebb játékokat kellene készíteni, és akkor tartható lenne a mostani ár.

Hirdetés

Lassan el kell fogadnunk, hogy a következő generációban jó eséllyel egy kicsivel többet kell majd költenünk hobbinkra. Az NBA 2K21 ajánlott fogyasztói ára az USA-ban 69,99 dollár lesz a PlayStation 5-ös és Xbox Series X-es változat esetében, mely jelenlegi árfolyamon adóval együtt kb. 25000 forintnak felel meg, de érdekes módon a Kobe Bryantre emlékező Mamba Forever Edition 99,99 dollárba (kb. 35 ezer forintba) kerül majd minden platformon. Az még kérdéses, hogy az árkülönbség Európára is vonatkozik-e. Hazai viszonteladóknál egyelőre nem szerepel a kínálatban, a hazai forgalmazót megkeresve azt a választ kaptuk, hogy nézzük meg partnereik árait online, ami végtelen hurokba helyezett minket.

Valószínűleg maguk a konzolok is drágábbak lesznek, mint amennyiért egy PlayStation 4 Prót vagy egy Xbox One X-et vehettünk újonnan, de erről még nincs hivatalos információ. Az NBA 2K21 szeptember 4-én jelenik meg PS4-re, Xbox One-ra, PC-re, Switchre és Stadiára, illetve az új gépek nyitócíme lesz.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)