Hirdetés

Jogerős: 4 millió dollárt fizethet a Valve a Steam Controllerrel megsértett szabadalom miatt

|

Az ügyben eljáró bíró határozottan visszautasította az újratárgyalás lehetőségét.

Hirdetés

A Valve-nak voltak már sikeresebb projektjei is a Steam Controllernél, amit mindössze 4 évnyi gyártás után, 2019-ben nyugdíjaztak, részben azért, mert egyedi kialakításával nem igazán tudta meghódítani a közönség szívét (vagy tenyerét). A blamát pedig tovább tetézte, hogy a CORSAIR tulajdonában álló SCUF kontrollergyártó még be is perelte a céget a Steam Controller jellegzetes hátoldali gombjai miatt.

A SCUF és a szellemi tulajdonait kezelő Ironburg Inventions szerint a Valve egyértelműen róluk koppintotta a megoldást. A felperesek egy olyan szabadalomra hivatkoztak, amelyre elvileg már 2014-ben is figyelmeztették a Valve-t, de süket fülekre találtak.  Az ügyben végül februárban született ítélet: a Steam üzemeltetője húzta a rövidebbet, a bíróság a szabadalom megsértése miatt 4 millió dolláros kártérítést ítélt meg a SCUF-nak.

Hirdetés

A Valve természetesen fellebbezett, új tárgyalást vagy új határozatot kérve. Indoklásuk szerint az esküdtszék ítéletét "nem támasztották alá a bizonyítékok", ám az eljáró bírót cseppet sem hatotta meg az érvelés, a The Esports Observer ugyanis nemrég a kérés határozott elutasításáról számolt be.

"A bíróság egyetért abban, hogy egyszerű ügyről van szó, és döntést lehet hozni az 525-ös szabadalomról és a jogsértéssel vádolt eszközről. Az esküdtszék pedig pontosan ezt tette, ám az alperesnek nem tetszik az általuk hozott döntés. Az alperes elégedetlensége ugyanakkor nem jelent jogalapot egy új ítélethez, vagy egy újabb tárgyaláshoz."

- szólt a verdikt. Marad tehát a 4 millió dolláros kártérítés kicsengetése, ami a Valve-nak ugyan aprópénz, de kifejezetten fájhat egy olyan termék esetében, ami még csak nem is volt sikeres.  

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)