Hirdetés

Most éppen John Carmack perelte be a Zenimaxot

|

Újabb fejlemény az Oculus és a Zenimax közötti több éves jogi vitában, ezúttal John Carmack szeretne egy több éves elmaradást bepótolni. Isteni lehet most ügyvédnek lenni arrafelé.

Hirdetés

Tovább folytatódik az Oculus VR és a Zenimax kiadóvállalat közötti évek óta tartó pereskedés (melynek részletes hátterét itt továbbra is megtaláljátok) és míg a bíróság nemrég ítéletet hozott az Oculus szemüvegek kérdésében, John Carmack továbbra is tűz alatt van a bizonyítékok miatt, a Zenimax pedig szeretne véget vetni a szemüvegek forgalmazásának.

Carmack most visszavágott, ugyanis a napokban ő maga perelte be a Zenimaxot az id Software néhány évvel ezelőtti felvásárlása kapcsán. Ugye arról van szó, hogy a programozó 2009-ben eladta a fejlesztőcsapatot a kiadónak 45,1 millió dollárért, aminek nagyjából a felét meg is kapta Zenimax részvények formájában, viszont a fennmaradó 22,5 millió dollárral azóta is tartozik neki a cég.

Ebben a döntésben bizonyára azért a bosszúvágy is benne van, hiszen emiatt korábban is perelhetett volna, de majd meglátjuk, hogy vélekedik erről a bíróság.

Egyébként nem hibáztatunk titeket, ha kezditek egy kicsit elveszteni a fonalat ezzel az egész huzavonával kapcsolatban, nyilván egy soha véget nem érő jogi kardpárbajról beszélgetünk, ami majd akkor ér véget, ha valaki halálos sebet kap. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)