Hirdetés

John Carmack visszatértét is jelentheti a Bethesda felvásárlása?

|

A legendás játékfejlesztő meglehetősen rossz körülmények között vált el az id Software-től, de a tulajdonosváltás talán új lehetőséget ad neki a videojátékok piacán.

Hirdetés

Részben John Carmack programozói zsenijének köszönhetjük, hogy az id Software keze alól olyan szériák kerültek ki, mint a Doom, a Quake vagy a Wolfenstein. A közönségkedvenc fejlesztőstúdiót 2009-ben vásárolta fel a Bethesda anyacége, a ZeniMax, melytől Carmack csak 2013-ban távozott.

Most azonban, hogy a Microsoft felvásárolta a teljes ZeniMaxot, Carmack azt gondolja, végre megnyílhat a lehetőség a visszatérésére.

Hirdetés

Eddig egy fillért sem tettünk volna arra, hogy a legendás fejlesztő valaha még Doomon vagy Wolfensteinen dolgozhat, hiszen miután távozott a Bethesdától, egy több éven keresztül húzódó, botrányokkal bőven meghintett perbe mászott bele a céggel, melyben oda-vissza röpködtek a vádak.

Ezek után Carmack visszatérte a ZeniMax bármely projektje kapcsán teljesen kilátástalan volt, azonban ez most megváltozhat.

A programozó a Twitteren adott hangot annak, hogy szerinte simán lehet rá esély, hogy újra néhány régebbi játékán dolgozzon most, hogy a Microsoft szőröstül-bőröstül felvásárolta a ZeniMaxot. Carmacknak most valóban lenne ideje megörvendeztetni minket egy régi-új kalanddal, hiszen az Oculusnál is tanácsadói pozícióba vonult vissza, és elmondása szerint az Xbox Game Studiosszal sincs vitás ügye.

Persze fontos megjegyezni, hogy a felvásárlás után érkező közlemények szerint nem igazán történt személyi változás a Bethesda élén, pusztán elkezdődött a beolvadás az Xbox divízióba. Ez viszont azt is jelenti, hogy a fejesek, akikkel Carmack anno összerúgta a port, továbbra is döntéshozó pozícióban vannak, ez pedig nem kecsegtet túl sok jóval számára.

Ti mit gondoltok, jó lenne, ha Carmack visszatérne?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)