Hirdetés

Vége a John Carmack és a Zenimax közti jogi vitának

|

Ugyan az egykori programozó most egy pénzzel kitömött kispárnán pihenhet, de az egész sztorinak igazából még így sincs vége.

Hirdetés

A Zenimax és az Oculus Rift közötti pereskedés évek óta tart. Legutóbb John Carmack ugrott be a jogi arénába, aki egy régi, hiányos kifizetés miatt rángatta elő a Zenimax embereit.

Hirdetés

Carmack ugyanis eladta az id Software-t a kiadónak még 2009-ben 45,1 millió dollárért. Ebből 2017. márciusáig csak a felét kapta meg, így miután a Zenimax/Oculus Rift per a Zenimax javára lezárult, Carmack azonnal perre ment, hogy kiszedje a cégből a maradék 22,5 millió dollárját. Nyilván ez inkább csak bosszú volt azért mert az Oculus kikapott (Carmack vezetőként tagja a cégnek), de akárhogy is, a Zenimax megint perbe keveredett.

Minden jel szerint a sztorinak ez a része rendeződött. Maga Carmack jelentette tegnap, hogy megkapta a kívánt összegét, és ezzel mindkét fél elengedte a másikkal szembeni további követeléseit. Azért azt hozzátette, hogy az Oculus kapcsán indított fellebbezés még mindig folyamatban van, garantálva ezzel azt, hogy annak a jogi párbajnak sosem lesz vége.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)