Hirdetés

Jövőre egyesül az HBO Max és a Discovery Plus

|

Nem is olyan rég rajtolt el az HBO Max, de hamarosan komoly változást várhatunk ezen a platformon.

Hirdetés

Alig két éve indult világmeghódító útjára az HBO GO-t leváltani hivatott HBO Max szolgáltatás (nálunk hivatalosan idén márciusban vált elérhetővé), a vezetőség máris betervezte, hogy mikor jön a következő váltás.

David Zaslav, az idén létrejött Warner Bros Discovery. vezérigazgatója nemrég a cég befektetőinek jelentette be először, hogy 2023 nyarán ismét új alkalmazásra váltanak, amely ezúttal a HBO Max és a Discovery Plus streaming szolgáltatásokat fogja egy új platformon egyesíteni, bár egyelőre még nem tudni, hogy milyen néven fut majd az új app. Az új rendszer jövő nyáron az Egyesült Államokban startol el, 2023 őszén érkezik meg Dél-Amerikába, majd 2024 elején következik Európa (valószínűleg hazánk is), 2024 nyarán pedig Kelet-Ázsia, végül a világ maradék részének marad 2024 ősze.

Zaslav szerint a váltásra azért van szükség, mert míg a tartalmat illetően nagyon is versenyképes az HBO Max, a mögötte lévő technológia egyszerűen nem elég meggyőző és nem bírja megfelelően a nagy terhelést, viszont a Discovery Plus sokkal stabilabb és fejlettebb infrastruktúrával rendelkezik, így az új alkalmazásnak mindenképpen az fogja képezni az alapját.

Hirdetés

A vezérigazgató azt is megerősítette, hogy nem fogja tömegesen elkaszálni az HBO Max sorozatait, pedig az aggodalom abszolút érthető a közönség és a befektetők részéről, hiszen egyrészt a Batgirl film már a célegyenesben kapott kaszát, Zaslav pedig egyébként is híres arról, hogy kíméletlenül lecsap mindenre, ami egy kicsit is rosszul néz ki a költségvetésben. Az új platformon egyébként reklámmentes és reklámokkal ellátott előfizetői csomagokat is terveznek - Amerikában az HBO Max és a Discovery Plus már most is így működnek. 

Sajnos egyelőre több részletet nem tudunk, de kíváncsian várjuk, hogy mi sül ki a tervből, mert abban Zaslavnak valóban igaza van, hogy hiába a jó tartalom, ha az HBO Max jelenlegi formájában nem tud igazán jó felhasználói élményt nyújtani.

Ti mit gondoltok?

A GS már a TikTokon is vár

Hírek, érdekességek, tippek, ajánlók, unboxing, hardveres videók, minden, ami 1-2 percbe belefér. Kövess minket TikTokon is!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)