Hirdetés

Kanadában beperelték az Electronic Artsot a loot boxok miatt

|

Most épp a Madden NFL és NHL játékok loot boxai miatt kerülhet bajba az EA.

Hirdetés

Egyre több pert varrnak az Electronic Arts nyakába a különböző loot boxos megoldások miatt, ezekben pedig egytől egyig az az állítás képezi a vád alapját, miszerint a különböző EA játékok vásárolható ládái és kártyacsomagjai, például a FIFA Ultimate Teamben megvehető pakkok mind szerencsejátéknak minősülnek. Idén februárban két párizsi ügyvéd állt ezért bele az EA-be, majd nemrég Kaliforniában is per indult a kiadó ellen. Nem pihenhetnek az EA jogászai, ugyanis most épp Kanadában perelték be a céget.

A szóban forgó pert a kanadai The Patch Notes szúrta ki, ami egy videojátékokhoz kapcsolódó jogi esetekre szakosodott blog - oldalukon a csoportos polgári jogi kereset teljes terjedelmében elérhető. A pert két magánszemély indította az EA ellen, akik a kiadó Madden NFL és NHL játékaiban vásároltak kártyacsomagokat, azaz loot boxokat (nem túl meglepő módon Kanadában nem a FIFA a legnépszerűbb játék, jobban pörög a tojásfoci és a jégkorong).

Hirdetés

Magát a pert viszont nem csak saját maguk nevében indították el, hanem minden olyan játékosért, akik 2008-óta loot boxokat vettek bármelyik EA játékban, így elég durva kártérítés helyezhető kilátásba, amennyiben nekik ad majd igazat a bíróság.

A csoportos keresettel azt szeretnék elérni, hogy Kanadában hivatalosan is minősítsék szerencsejátéknak a loot boxokat, ennek érdekében pedig japán, koreai, holland és belga jogi szabályozásokat hoznak fel követendő példaként, valamint arra is felhívják a figyelmet, hogy az USA-ban és az Egyesült Királyságban jelenleg is zajlanak a vizsgálatok hasonló kérdésekben.

Fontos megjegyezni, hogy a csoportos polgári jogi kereset természetéből adódóan nem indikálja a kanadai kormányt arra, hogy azonnal loot boxokat korlátozó szabályozásokat vezessen be, de azért elég valószínű, hogy amennyiben sikerrel járnak a kereset benyújtói, végül az ehhez igazodó jogi környezetet is kialakítják majd az illetékesek.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)