Hirdetés

Kapitalizmus kimaxolva: milliókat keresett egy 16 éves srác PS5-ökkel és Pokémon kártyákkal

|

Míg a legtöbben csak szenvedések árán tudnak hozzájutni a legújabb konzolokhoz, addig páran szépen meggazdagszanak a hardverhiányon vagy a gyűjtői szenvedélyen.

Hirdetés

Egy világjárvánnyal megnehezített év után valószínűleg nagyon sokan vannak, akik a PlayStation 5 megjelenésében látták a várva várt megváltást, de sajnos hiába jelent meg a konzol, egyelőre még mindig csak az előrendelők egy töredéke jutott hozzá.

A készlethiányt részben az okozza, hogy a konzolok nagy részét ún. "scalperek" vásárolták fel, vagyis olyan viszonteladók, akik a készletek felvásárlásával annyira lecsökkentik a rendelkezésre álló kínálatot, hogy az eredetinél sokkal magasabb áron is el tudják adni.

Játékosok milliói átkozzák ezeket a nyerészkedőket világszerte, de egy 16 éves srác sikertörténetéből úgy tűnik, hogy az ő szemszögükből igenis nagyon megéri a közutálat tárgyának lenni.

Hirdetés

A Wall Street Journal készített interjút azzal a 16 éves new jersey-i sráccal, aki elmondása szerint nagyjából 1.7 millió dollárt, vagyis nagyjából 504 millió forintot keresett azzal, hogy konzolokat, Pokémon kártyákat, kültéri hősugárzókat és egyéb használati tárgyakat vásárolt fel, majd adott el drágábban.

Max Hayden azt is elárulta, hogy mind PlayStation 5, mind pedig Xbox Series X konzolokkal kereskedett és előfordult, hogy akár a bolti ár kétszereséért is sikerült eladnia azokat. Persze nem egyedül csinál mindent, ugyanis a bevételből kibérelt egy raktárat és két haverját is fizeti azért, hogy segítsenek feldolgozni a rendeléseket.

És persze nyilván nehéz nem megjegyezni, hogy a scalper jelenség mennyire etikátlanul fojtogatja a piacot csak azért, hogy néhány ember jól járjon vele, de láthatóan meg lehet ezt csinálni, mert kereslet van rá. Márpedig akkor lesz is, aki megcsinálja.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)