Hirdetés

Karnyújtásnyira lehet a megállapodás Kojima és az Xbox között

|

Újabb forrás erősítette meg a korábbi értesüléseket, amelyek arra utalnak, hogy a Death Stranding atyja legközelebb az Xboxnak fejleszt játékot.

Hirdetés

Több izgalmas pletyka is keringett az elmúlt hónapokban az Xbox terveivel kapcsolatban a lehetséges felvásárlásoktól az AAA kategóriást 3rd party fejlesztőkkel kötött exkluzív megállapodásokon át egészen Hideo Kojima titokzatos projektjéig. 

Noha idén még nem jelentett be új felvásárlást a Microsoft, Phil Spencer a minap egy interjúban megerősítette, hogy a további akvizíciók az üzleti terv részét képezik, valamint a szőrmentén kiszivárogtatott készülő játékok közül az egyiket már hivatalosan is leleplezték (ez az Avalanche-féle Contraband), azaz ismét bebizonyosodott, hogy ok nélkül nem szokott zörögni a haraszt.

Hirdetés

Most pedig épp Kojima és az Xbox állítólagos közös játéka kapcsán fújja nagyon a szél, olyannyira, hogy a Venturebeat már azt is tudni véli, hogy a felek időközben szándéknyilatkozatot írtak alá. Ez utóbbi nem egyenértékű egy szerződéssel, mindössze annyit jelent, hogy az Xbox Game Studios és a Kojima Productions is elkötelezte magát a megállapodás részleteinek kidolgozása mellett.

Ha minden igaz, a Portalt is tervező Kim Swiftet épp azért igazolta le az XGS, hogy segítsen valóra váltani Kojima felhőtechnológiára épülő álmát. Ezt a projektet (mely az eddig napvilágra került értesülések alapján epizodikus formátumú horror) eredetileg a Stadia karolta fel, még mielőtt a Google saját játékfejlesztő és -kiadó részlegének felszámolása mellett döntött, és egyúttal beverte az utolsó szöget az amúgy is gyengélkedő platform koporsójába.

A GS YouTube csatornája csak rád vár!

Videótesztek, magyarázók, érdekességek, beszélgetések, livestreamek, végigjátszások, magyar feliratos előzetesek.

Természetesen az sem kizárható, hogy amennyiben tényleg létrejön a megállapodás, és gyümölcsöt is hoz (értsd: nem kaszálják el félúton), akkor valami mást kapunk ahelyett, ami Stadia-exkluzívként érkezett volna.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)