Hirdetés

Elhunyt az Intellivision elnöke

|

Elhunyt Keith Robinson, aki megmentette a '80-as évek egyik híres konzoljának gyártóját.

Hirdetés

Nemrég jelentette be az Intellivision a cég Facebook-oldalán, hogy korábbi elnökük, Keith Robinson elhunyt, miután veseelégtelensége szívleállást okozott. Robinson először maga is a Mattel alkalmazottja volt és az Intellivision konzol sikeréért is dolgozott, de később is rengeteget tett az Atari 2600 legnagyobb ellenfelének tartott gép rajongóiért.

Hirdetés

1981-től a Mattel megbízásából játékokon, köztük egy TRON-címen munkálkodott, de mielőtt ezt befejezhette volna, átkerült egy vezetői szerepbe, ahol az Intellivisionre, Atari 2600-ra és ColecoVisionre készülő játékokon dolgozó csapatokat felügyelte. A videojáték-piac összeomlása után a cég egyre rosszabb helyzetbe került, majd 1997-ben Robinson egy programozó kollégájával együtt megvette a Matteltől, rengeteget téve ezzel a videojáték-történelem egy részének megőrzéséért.

Az immár Intellivision Lives! nevű cégen keresztül rengeteg retro játék modern platformokon való újrakiadását is lehetővé tette, így gamerek újabb generációi és a nosztalgiázni vágyók is újra átélhették a '80-as évek meghatározó játékait. Nyugodjék békében.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)