Hirdetés

Kemény büntetéssel sújthatja az Egyesült Királyság játékosait az Activision Blizzard

|

Persze nem azért, mert a játékosokra haragszik.

Hirdetés

Az elmúlt hetekben újabb fejezetéhez érkezett a Microsoft és az Activision Blizzard ügyeinek bonyolódása, miután a brit versenyhatóság (Competition and Markets Authority, CMA) nemet mondott a 68,7 milliárdos üzletre, az Európai Bizottság viszont rábólintott.

A CMA úgy látja, hogy a Call of Duty, a Diablo és a Candy Crush franchise-okat is birtokló kiadó-fejlesztő bekebelezése túlzott előnyt biztosítana az Xboxnak a felhős játékok piacán, míg az EB vizsgálóbiztosai arra jutottak, hogy a redmondiak megnyugtató ígéreteket tettek a szabad piaci verseny védelmére vonatkozóan.

Ami az Egyesült Királyságot illeti, a meccs még közel sincs lefutva, hiszen a Microsoft II. Erzsébet egykori ügyvédjének bevetésével futott neki a fellebbezési folyamatnak, ezen a ponton viszont érdemes lehet elgondolkodni azon az eshetőségen, hogy mi lesz, ha végül még vele sem sikerül meggyőzniük a helyi versenyhatóságot.

Hirdetés

Nemrég többek között erről is faggatták a vállalat elnök-vezérigazgatóját, Satya Nadellát a Squawk Box című üzleti műsorban. A házigazda Andrew Ross egészen pontosan azt kérdezte a vezetőtől, hogy elképzelhetőnek tart-e egy olyan forgatókönyvet, amelyben az Egyesült Államokban és az Európai Unió területén tovább értékesítik az Activision Blizzard játékait, az üzletre végső nemet mondó Egyesült Királyságban viszont nem.

"Várjuk meg, hogy minden lejátszódjon."

- hangzott a válasz, ami ugyan kilométerekre van egy határozott igentől, de az elutasításhoz sincs közelebb, így jelen pillanatban nem zárhatunk ki egy ilyen fejleményt sem. Azt viszont érdemes megjegyezni, hogy a britek megkerülése a Microsoftnak is fájna, hiszen a Statista adatai alapján a 68 milliós lakosságú monarchia a világ ötödik legnagyobb bevételt (évi 6,1 milliárd dollárt) generáló videojátékos piaca.

A felvásárláshoz ráadásul még az Egyesült Államokban és Kínában sem sikerült megszerezni a hivatalos áldást, vagyis a redmondiaknak még meg kell mozgatniuk néhány hegyet, ha alá akarják írni a tavaly január óta dédelgetett akvizíciós szerződést.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)