Hirdetés

Keménykedni akart az illegális fájlmegosztó, de nem bírt a Nintendóval

|

A Dstorage évekig küzdött egy 2021-es ítélet ellen, de most végleg eldörrent a kalapács: a cég iszonyatos pénzekkel tartozik Mario csapatának.

Hirdetés

Még 2021-ben került egy francia bíróság elé a Dstorage nevű cég és a Nintendo ügye. A pert a konzolgyártó indította, mivel a Dstorage 1fichier nevű szolgáltatása lehetővé tette, hogy a Nintendo játékainak illegális másolatait bárki letöltögethesse.

A japánok először még visszafogottan reagáltak, mielőtt jogi útra terelték volna a dolgot: első körben mindössze annyit kértek, hogy a Dstorage legyen szíves eltakarítani a kalózmásolatokat a szervereiről. A cég azonban ezt megtagadta, ennek következtében pedig jókora pert kapott a nyakába.

Hirdetés

Mivel elég egyértelmű volt, hogy ki a hunyó, nem okozott meglepetést, amikor a bíróság a Nintendo javára döntött, a Dstorage mégis fellebbezett. Ezzel csak annyit ért el, hogy még két évig húzódott a folyamat, ám az eredmény nem változott, azaz a cégnek bizony muszáj kifizetnie 442 750 euró kártérítést és állnia kell a 25 000 eurónyi perköltséget is. A bíróság annyit hozzátett még a dologhoz, hogy a Dstorage újra megpróbálkozhat a fellebbezéssel.

A Nintendo híres arról, hogy anyaoroszlánként védi a játékait, nem rajong az emulációért, a modolásért, de még az e-sportért sem (az engedélye nélkül Super Smash Bros. versenyeket sem lehet szervezni), de a Dstorage esete más az előbbiekkel ellentétben nem is védhető.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)