Hirdetés

Elhagyja a platformot az ország legnépszerűbb YouTube-csatornája

|

Saját lábon szeretnének ezután megállni, de a videóikat továbbra is ingyen megnézheti bárki.

Hirdetés

Jelenleg a SocialBakers adatai alapján a rövid rajzfilmeket gyártó KerekMese a legnézettebb hazai YouTube-csatorna, alulról már karcolgatják az egymilliárdos nézettséget, egészen pontosan 948 milliónál tartanak. Az ebben a tekintetben a második helyen álló Magneoton "csak" 595 milliós, míg a lista ötödik és hatodik helyén álló Videómánia és PamKutya csatornák 355 és 339 milliós összesített nézettséget értek el eddig. Mindemellett a KerekMese 778 ezer feliratkozóval is büszkélkedhet, szóval jogosan gondolhatnátok, hogy az alkotók széles mosollyal az arcukon várják a jövőt továbbra is a legnézettebb videómegosztó platformon. Nos, nem ez a helyzet. 

Hirdetés

A 2012-ben alapított KerekMese csatorna mögött Tavaszi László informatikus és felesége, Vass Mónika grafikus állnak. Most ők beszéltek arról, hogy függetleníteni szeretnék magukat minden platformtól, azt akarják, hogy a KerekMese teljesen a saját lábain álljon. Saját oldalukra költöztetik át tehát tartalmaikat, amelyek természetesen továbbra is ingyenesen megtekinthetőek lesznek - bevételük csak a videók alatt futó reklámokból származik.

Búcsúzóul nézzük meg gyorsan együtt legnépszerűbb videójukat, a 35 milliós nézettséggel bíró Számoló dalt.

Nyilván a döntésükben fontos szerepet játszott az is, hogy alaposan megváltoztak az utóbbi időben a kifejezetten gyerekeknek készített tartalmak szabályai a YouTube-on, például nem lehet like-olni ezeket a videókat, és kommenteket sem írhatnak alájuk a felhasználók. A terelés egyébként már január 1-jétől elindult, azóta ugyanis új videóiknak csak rövidke részletei kerültek fel a YouTube-ra, ezekről pedig saját weboldalukra irányították át a nézőket, ahol a vágatlan tartalmak is megtekinthetőek. Az új oldal már most elérte a havi 100 ezer egyedi látogatót. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)