Hirdetés

Kerülik a tehetséges fejlesztők a Ubisoftot?

|

A tavalyi év munkahelyi botrányai után a kiadó szerint nehézségeket okozhat a dolgozók bevonzása és megtartása.

Hirdetés

A tavalyi év különösen rázósra sikerült a Ubisoft számára, miután egy sor botrány robbant ki a 16 ezer főt foglalkoztató vállalat mérgező munkahelyi légköre, a női dolgozókat ért hátrányos megkülönböztetés és különféle szexuális zaklatási ügyek miatt.

A kiadó reformokkal igyekezett úrrá lenni a helyzeten, köztük vezetőcserékkel, felvilágosító képzésekkel és egy új, visszaélések bejelentésére létrehozott felülettel. Néhány hónapja azonban a Le Telegramme című lap arról számolt be, hogy a fordulat nem volt elég mélyreható, és a Ubisoft Montreal dolgozói is nehezményezik, hogy több, a botrányban érintett menedzser is stúdiónál maradhatott.

Hirdetés

A jelek szerint pedig maga a vállalat is elismeri, hogy nem állt helyre a béke, a francia piaci felügyeletnek benyújtott éves jelentésben ugyanis kiemelt kockázatként jelölték meg a tehetséges dolgozók bevonzását és megtartását.

A cég általános és pénzügyi helyzetét részletező dokumentumban külön szekció foglalkozik a Ubisoft által felvázolt kockázati tényezőkkel. A tehetségekhez fűződő kockázatok kapcsán pedig összesen három problémát jelöl meg a vállalat, különböző veszélyességi szintekkel:

  • kulcsfontosságú tehetségek távozása (magas kockázat)
  • képtelenség a tehetségek bevonzására és megtartására (magas kockázat)
  • az alkalmazottak nem megfelelő viselkedése (mérsékelt kockázat)

Ezek a kategóriák ugyan már az előző jelentésben is léteztek, a hangsúly azonban változott: a tehetségek bevonzását érintő kockázatot a Ubisoft tavaly még csak mérsékeltként jellemezte. A jelentés szerint a munkaerővel kapcsolatos gondok a kiadó játékainak, s így végső soron a bevételeknek is árthatnak.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


A helyzet megváltozását további eltérések is jelzik a dokumentumban. Eltűnt például egy mondat, amely szerint a vállalat "egyedi munkáltatói kultúrája biztosítja a rendelkezésre álló csapatok hűségét". A ma már vállalhatatlan kijelentés helyét egy megjegyzés vette át arról, hogy a cég új HR-est (Anika Grant) alkalmaz, és egy új felelőst is kinevezett a "globális diverzitás és befogadásért".

A Ubisoft tehát tapasztalt cápaként igyekszik alkalmazkodni a megváltozott légkörhöz, és a jelentésben hangsúlyozza a botrányok nyomán lebonyolított, a bevezetőben már említett reformokat is. Ami pedig a további kockázatokat illeti, a dokumentum olyan tételeket is magas kockázati tényezőként említ, mint például a csúszó játékmegjelenések, a vetélytársak "zavaró innovációi", vagy a lemaradás a nagy technológiai fejlesztésekkel.   

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)