Hirdetés

Két nagyon tehetséges fejlesztőcsapatot is bekebeleztek rövid időn belül

|

A PUBG és a The Callisto Protocol, valamint a The Gunk kiadója is bevásárolt.

Hirdetés

Az, hogy egy-egy fejlesztőstúdiót felvásárol egy nála jóval tőkeerősebb cég - legyen az bár kiadó, vagy szimplán csak a játékiparban fantáziát látó befektető - már rég nem újdonság, viszont az utóbbi néhány évben látványosan megszaporodott az akvizíciók száma, és az ügyletek értéke is. Milliárdokat költ a Microsoft, a Sony, a Tencent, az Embracer Group és a 2K Games is, de nem csak az iparág legnagyobb halai szoktak bevásárolni.

A napokban ugyanis két, kimondottan ígéretes jövő előtt álló stúdió kapott visszautasíthatatlan ajánlatot, és döntött úgy, hogy feladja függetlenségét a stabilabb anyagi háttér reményében.

Hirdetés

Épp hogy csak megjelent a Somerville a Jumpship fejlesztésében, máris befutott a hír, hogy egy feltörekvő svéd kiadó, a Steamworld széria és a The Gunk mögött álló Thunderful Group (Image & Form, Zoink, Rising Star Games, Headup Games stb.) felvásárolja nem részletezett összegért. Dino Patti, a Jumpship társalapítója szerint kapcsolatuk Agostino Simonettával, a Thunderful képviselőjével régi és kölcsönös bizalmon alapszik, magáról a felvásárlás lehetőségéről pedig már nagyjából egy éve egyeztettek. Gyaníthatóan előbb látni akarták az új tulajdonosok, hogy milyen lesz a Limbo és az Inside nyomdokain haladó Somerville, amikor végre elkészül.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


A másik jelentős akvizíció két szereplője a battle royle műfajának határainál távolabbra tekintő Krafton, valamint a Neon Giant. A dél-koreai kiadó kiadó bejelentette, hogy felvásárolja a The Ascent című cyberpunk ARPG-t fejlesztő svéd stúdiót. Az akvizíció részleteit nem hozták nyilvánosságra, így egyelőre azt sem tudni, hogy ez a fejlemény miként érinti a srácok következő projektjét, amely terveik szerint egy nyitott világú FPS lesz.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)