Hirdetés

Kevesebb játékos mellett is nőnek a Blizzard bevételei

|

A cég jelentése alapján hiába csökken a havi aktív játékosok száma, így is több pénz folyik be.

Hirdetés

Rég elmúlt már a World of Warcraft fénykora, a Diablo III és a StarCraft sem dübörög úgy, mint régen, és bár az Overwatch ismert franchise lett, csökken az érdeklődés iránta. A Heroes of the Storm ugyancsak nem szárnyal, de ezt a kiadó már lényegében el is engedte, csak néhány lelkes és kitartó játékos nem tud szabadulni tőle.

A Blizzard legújabb negyedéves jelentése alapján mostanában 27 millióan indítják el havonta a cég valamelyik játékát, ami önmagában nem egy elkeserítő szám, de úgy már kevésbé szép, hogy tudjuk, 2018 első negyedévében még 38 millióan léptek be, és 2020 negyedik, valamint 2021 első negyedéve között kétmillióan néztek más elfoglaltság után.

Hirdetés

A bevételek ennek ellenére 7%-ot nőttek a tavalyi év azonos időszakához képest, köszönhetően a World of Warcraft Shadowlands és a Classic sikerének. A Blizzard kiemelte, hogy kiugróan magas volt a vadonatúj játékosok száma, amit a cég a felfrissített bevezető szakasznak tud be. A The Burning Crusade Classic megjelenése is dobhat majd a játékosszámon.

A következő néhány évben megjelenik majd a Diablo IV, az Overwatch 2, még idén jön a Diablo II Resurrected és az Immortal, úgyhogy lesz mivel felhízlalni a felhasználóbázist.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)