Hirdetés

Kevesebb Xbox fogyott az előző éveben, de megnőtt a kereslet a Microsoft gaming szolgáltatásaira

|

A cég csak kicsit tudta növelni a gamingből származó bevételeit az előző évhez képest, ugyanis a digitális piacon elért sikereiket beárnyékolta a kifutó konzol iránti érdektelenség.

Hirdetés

A Microsoft közzétette előző pénzügyi évének jelentését, melyből kiderül, hogyan teljesített a vállalat a videojátékok piacán. Úgy tűnik, hogy a digitális szolgáltatásokba fektetett pénz és energia elkezd megtérülni, ugyanis egyre nagyobb a kereslet irántuk, ami egyáltalán nem meglepő, hiszen az Xbox Game Pass például kiváló játékokat tesz elérhetővé viszonylag olcsón. Az öröm persze nem felhőtlen, mert a generációváltás miatt sokkal kevesebben ruháztak be a cég hardvereire.

Hirdetés

A Microsoft 2020-as pénzügyi éve júniussal lezárult, így kicsit bepillanthatunk abba, hogyan sikerült a vállaltnak az utolsó teljes éve a jelenlegi generációs konzollal, az Xbox One-nal. Ahogy az generációváltás előtt lenni szokott, az emberek már jóval kevésbé voltak érdekeltek abban, hogy a kifutó generáció gépeit vásárolják meg maguknak, a legtöbben már kivárnak.

Persze nem segítettek a koronavírus miatti boltbezárások sem, így végül 31 százalékkal lett kevesebb hardver értékesítésből származó bevétel az előző évhez képest. Üzletileg azonban nem minden szempontból bizonyult rossznak a világjárvány, mivel emiatt megnőtt a kereslet a digitális termékekre és a szolgáltatásokra.

Az Xboxhoz köthető szolgáltatások bevétele 11 százalékkal nőtt, ami 943 millió dollárral hozott többet a konyhára, mint 2019-ben. Ennek nagy része a Minecraftból és az egyéb digitális eladásokból származik, de nem mehetünk el szó nélkül az Xbox Live Gold és az Xbox Game Pass mellett sem, melyek népszerűsége szintén nőtt az elmúlt időszakban. 

Végeredményben a gamingből származó bevétel 2 százalékkal nőtt az előző évhez képest, ami azt jelenti, hogy 189 millió dollárral sikerül megugrani a korábban felállított lécet. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)