Hirdetés

Kevesebben vesznek Nintendo Switchet, de így is brutálisan sokat adtak el belőle

|

Van egy játék, amiből több fogyott, mint két Mario és egy Kirby epizódból együttvéve.

Hirdetés

A 750 forintos átverésnél azért jóval drágább a Nintendo hibrid konzolja, de azért így is elkapkodnak belőle néhány millió példányt pár havonta, a vállalat pedig örömmel ad erről hírt a negyedéves pénzügyi jelentéseiben. Ezúttal a 2022 áprilisa és júniusa közötti időszak statisztikáit hozta nyilvánosságra a japán cég, a Nintendo Switch pedig már majdnem lekörözte a PlayStation 4-et eladások tekintetében, amely nem kis teljesítmény ahhoz képest, hogy a Sony előző generációs masinája 2023 novemberében debütált, a Switch meg csak 2017-ben. 

A legújabb információk alapján már több mint 111 millió Nintendo Switch talált gazdára, amely nem sokkal marad el a PS4 körülbelül 117 milliójához képest. Az előző év hasonló időszakához képest azonban 22%-os visszaesés tapasztalható, amely többek között az alkatrész- és az olyan kiugró sikerek hiányának köszönhető, mint az Animal Crossing: New Horizons.

Hirdetés

A Nintendo szerint azonban minden régióban stabil a konzoljuk iránti kereslet és a félvezetők tekintetében is jobbak a kilátások: a vállalat úgy véli, hogy nyár végétől fokozatosan javulni fog a helyzet, ami fellendíti a konzolgyártást. 

A legutóbbi adatközlés óta egyébként 3,43 millió darab Switchet adtak el, ebből 1,32 millió a mezei kiadás volt, 1,52 millió az OLED-változat, 0,59 millió pedig a Switch Lite. A videojátékok esetében egyértelműen a Nintendo Switch Sports tarol, amely 4,84 millió példánynál tart - ez majdnem több, mint a Mario Strikers: Battle League (1,91 millió), a Kirby and the Forgotten Land (1,88 millió) és a Mario Kart 8 Deluxe (1,48 millió) együttes teljesítménye. 

A következő pénzügyi jelentés is izgalmas lesz, mivel július 29-én elrajtolt a Xenoblade Chronicles 3, és szeptember 9-én megjelenik a Splatoon 3 is, amik egyaránt kiemelt címnek számítanak. 

A GS már a TikTokon is vár

Hírek, érdekességek, tippek, ajánlók, unboxing, hardveres videók, minden, ami 1-2 percbe belefér. Kövess minket TikTokon is!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)