Hirdetés

Már több mint 10 000 játékra jött össze a pénz Kickstarteren

|

A világ legnépszerűbb közösségi finanszírozással foglalkozó oldalán elképesztő mennyiségű pénz ment keresztül az elmúlt években, még akkor is, ha csak a játékokat nézzük.

Hirdetés

A 2009-ben alapított Kickstarter az elmúlt 8 év során több mint 122 ezer projekt megvalósításában segített, ezek közül 10233 volt valamilyen video- vagy társasjáték.

A szóban forgó játékos projektekre 613 millió dollárt dobott össze 2,46 millió támogató, azonban ezeknek több mint a fele, 1,45 millió ember egynél több játékba is beszállt. Az első játék az oldal indulásának másnapján került fel, és rögtön meg is valósult.

A rengeteg gaming témájú kezdeményezés közül 76-nak sikerült átlépnie az egymillió dolláros álomhatárt. A legjobban kereső társasjáték a Kingdom Death: Monster 1.5 volt a maga 12,4 millió dollárjával, míg a videojátékok terén a Shenmue III kaszált nagyot, 6,3 millió dollárt. Érdemes megemlíteni a Star Citizent is, amely a Kickstarteren ugyan "csak" 2,1 millióig jutott, azóta már 145,9 millióra tornázta fel a büdzsét.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)