Hirdetés

Kiderülhetett, miért cserélheti le az EA a FIFA széria címét

|

A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség sokkal több pénzt akar, ezért változhat meg a FIFA sorozat címe.

Hirdetés

A napokban hallani lehetett arról, hogy az Electronic Arts dobhatja focis szériája esetében a FIFA címet, sőt az is kiderült, hogy elvileg milyen elnevezést választanak helyette. 

Immár azt is sejthetjük, hogy mi állhat az egész váltás hátterében: cseppet sem meglepő módon a pénz. A FIFA, vagyis a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség ugyanis elvileg durván megemelné a licencdíjat, amit a FIFA brandért fizetni kellene.

Hirdetés

2022 végén ér véget a FIFA és az EA között köttetett legutóbbi tízéves megállapodás, így újra kell tárgyalni a feltételeket. Iparági források szerint ezek a tárgyalások már több mint két éve tartanak, de egyelőre nem sikerült egyezségre jutni. A hírek szerint a FIFA az eddigi díj több mint dupláját követelné, az ár pedig így meghaladná az 1 milliárd dollárt minden "négyéves világbajnoksági ciklus" esetében.

Nem csak a pénzen megy egyedül a vita, a New York Times értesülései szerint abban sem sikerült megállapodni, hogy egészen pontosan mit is fedjen le az egyezség. Az EA szeretné a FIFA brandet használni különféle játékos bajnokságok esetében is, illetve az NFT-k (non-fungible tokens) felé is kacsintgat, a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség viszont nem szeretné bővíteni a licenceket. 

Az Electronic Artsot egyébként valószínűleg nem vágná teljesen a földhöz a FIFA által követelt összeg sem, hiszen a 2021-es pénzügyi évben nem kevesebb mint 1,62 milliárd dollárt termelt csak az Ultimate Team játékmód mikrotranzakciós rendszere. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)